tisdag 11 april 2023

Väder, Elafonissi och öppettider

 

Jag hoppas ni har haft en härlig påsk! Vi har förstås jobbat då vi öppnade i torsdags. Vi har faktiskt haft en hel del att göra trots att det är så tidigt på säsongen. Det känns förstås mer också eftersom det är bara vi tre i familjen som jobbar så det kan bli lite körigt och svårt att hinna med allt. 

I lördags hade vi svensk påsklunch som vi i år fick ha inomhus eftersom vädret är väldigt ostadigt och det är fortfarande ganska kallt. Vi räknade till att totalt 19 personer får plats inomhus. De som inte fick plats inne satt ute på framsidan där vi numera har tak. 

Vi har bestämt att tills vi har den personal vi behöver ska vi ha stängt på måndagar. Och jag säger: tur att vi bestämde det för i söndags hade vi så otroligt mycket att göra att vi inte orkade ta reda på all disk och städa på kvällen. Dessutom så var i stort sett all mat slut. Det betydde förstås att vi inte var lediga igår men vi hade inte restaurangen öppen för besökare. Däremot så var vi där hela förmiddagen för att diska, städa och göra vissa förberedelser för den mat som ska lagas till idag. Vi har alltså öppet alla dagar utom måndagar och vi öppnar 13.00 och stänger när de sista gästerna har gått hem. 

 


Så lite nytt om Elafonissi. Jag läste i lokaltidningen att de har tagit ett beslut angående Elafonissi. Det ska inte gå att köra bil längre ända ner till stranden. Istället får man stanna på en parkering omkring 350 meter innan. De enda fordon som får köra ner är brandkår, ambulans, varutransporter och de som äger land där. För handikappade ska det tydligen finnas en elektrisk bil som de körs ner med. Ett bra beslut tycker jag och 350 meter gör ju ändå ingen större skillnad för tillgängligheten för de som vill dit. Dessutom kommer kommunen som Elafonissi tillhör att anställa 6 "guider" som kan informera besökare om Naturaprojektet och Elafonissi. 

Vädret...

är väldigt tråkigt nu. Det regnar och är riktigt kallt. På morgonen och kvällen kryper det ner till 10 grader bara! Men, från och med imorgon ser det faktiskt ut som om det kommer att ändras. De flesta av våra gäster har suttit inomhus eller under tak på framsidan. Endast några lunchgäster har vågat sitta på bakgården de få timmar det har varit fint väder. Men som sagt, från och med imorgon kanske sommaren kommer sakta men säkert. 

Jag önskar er en fortsatt trevlig vecka och här är vi ju nu inne i "stora veckan" innan påsken som firas i helgen som kommer.



1 kommentar:

  1. Vad roligt att öppningen gick bra och ni hade gott om besökare.
    Lycka till!

    SvaraRadera