lördag 12 november 2022

Maravel garden, Spili och Plakias

I byn Spili
 

I förrgår blev det en utflykt tillsammans med vänner. Vårt mål var först Maravel garden dit jag aldrig har varit. Bästa tiden är nog att åka hit under våren och försommaren. Själva trädgården är heller inte lika uppvuxen som den i Botanical park. Däremot så tror jag att de på Maravel garden har satsat mer på olika örter än blommor och träd som ju kan vara mer imponerande att se. Just nu höll de dock på att anlägga en kaktusträdgård. 

Deras shop var otroligt intressant och de hade också bra priser på det mesta. Här kan man verkligen shoppa loss så jag fick hålla tillbaka shoppinglusten... Några små inköp blev det dock, bland annat en ansiktskräm, läppbalsam och epsomsalt för fotbad. Nästa gång jag kommer hit ska jag ha med mig sonen för utbudet av kryddor var enormt!! Om vi inte redan hade en hel del teer hemma så hade jag köpt det också. Ett mycket stort sortiment av spännande lösviktsteer hade de. Här hittar man också oljor för både invärtes och utvärtes bruk, honung, tvålar, hudvårdsprodukter, viner och ja, alla burkar på hyllorna som täckte väggarna från golv till tak orkade jag inte ens kolla vad det var! 

 


Maravel garden ligger strax innan man kommer in i byn Spili. Spili (30 km söder om Rethymnon) är mest känt för sin fontän med en lång rad lejonhuvuden som sprutar ut färskt källvatten som både smakar gott och sägs vara välgörande också. Det sägs att vattnet är rikt på järn och håller konstant 13 grader. Namnet Spili betyder grotta och kommer från att det i området runt byn finns många grottor. Efter att ha druckit en kaffe och självklart vatten från lejonhuvudena for vi ner mot Plakias. Planen var att bada men det blåste och var kyligt så det blev en liten promenad och efter det lunch. Vi hittade en liten taverna som såg ut att vara en sån där typisk med god hemlagad grekisk mat. Menyn var handskriven och i ett hörn satt en gammal grekisk gumma som troligtvis hade koll på hur barnen skötte sig. Tyvärr var maten lite smaklös men vi blev mätta i varje fall. (vi kanske skulle ha tagit tavernan vid stranden istället, den som såg lite mer "turistig" ut)
Solen hann gå ner innan vi kom hem från denna mycket trevliga dag! Snälla, tala om för mig hur man fotar solnedgången så att färgerna kommer till sin rätt.. Solen var faktiskt knallorange och inte vit-gul som den är på fotot.Jag önskar er en trevlig helg! (kalo savvato-kyriako)

2 kommentarer:

  1. Vilken trevlig utflykt.
    Trädgård och en mysig by. Skulle gärna vilja besöka båda.
    Trevligt veckoslut!

    SvaraRadera