fredag 24 juni 2022

Midsommarvärme

Sent igår kväll på Orexi

 

Klockan är 6 och det är redan 28 grader. Jag bävar för hur varmt det kommer att bli idag. Igår och i förrgår tycker jag det kändes olidligt varmt. 

Jag har haft en par jobbiga veckor sedan jag skrev inlägg sist. Jag skulle ha lyssnat på er bloggläsare som skrev kommentarer om att jag ska lyssna på kroppen och ta det lugnt. Det började med att jag hade ont i huvudet varje morgon när jag vaknade, sedan fick jag ont i axeln och det gjorde så pass ont att jag hade svårt att sova. Som ett brev på posten kom sedan min trigeminusneuralgi tillbaka. Ansiktsnerven har hållit sig väldigt lugn i några års tid med undantag av nån liten påminnelse att den finns lite då och då. Nu började det göra så pass ont att jag hade svårt att prata och äta. Jag fick öka till maxdos av medicinen men ändå gjorde det riktigt ont emellanåt. Kanske har oron för årskontrollen påverkat mig också. Igår gjordes den värsta undersökningen så den är avklarad. Koloskopin. Förberedelserna dagen innan var inte kul och jag ska inte gå in på några detaljer. 

I restaurangen är det fortfarande full fart men på lunchen är det lugnt och det är väl för att de flesta håller till vid havet nu när det är så varmt. Vissa kvällar kan det vara fullt men andra är det lite halvlugnt men det oroar mig inte för jag vet att den här tiden för student och midsommar är det varje år en svacka. Dessutom har det ju gjort att jag har kunnat vara hemma lite då jag inte mått så bra . Den här veckan är vi också en personal kort då en har åkt till Skottland för sin "graduation". I morgon åker dottern tillbaka till Sverige.  Då försvinner en personal för hon har faktiskt fått jobba hela sin semester...

Efterrätter - speciellt engelsmän efterfrågar dessert och vi har haft stor efterfrågan på baklava. Från att tidigare haft en eller två desserter har vi därför försökt ha lite mer variation. Just nu har vi både baklava och kathaifi. Dessutom brukar jag alltid se till att ha nån av de cheesecake jag gör. Idag blir det nog en med lemon och lime som är fräsch och god i värmen. Kladdkaka är alltid populärt så om jag hinner och orkar gör jag nog en sådan också. 

Jag önskar er en riktigt glad midsommar (obs - vi har inget speciellt fixat vad gäller midsommarmat, vissa år har jag gjort smörgåstårta eller laxtårta men inget sådant har hunnits med i år)

3 kommentarer:

 1. Vad tråkigt att höra att du int är kry! Jag hoppas att du snart blir starkare! Önskar dig och din familj en fin midsommarhelg! Kram/Pia ❤️

  SvaraRadera
 2. Krya på dig Anita och försök ta det lite lugnt. ♥️

  SvaraRadera
 3. Tråkigt att höra att du inte mår bra. Inte lätt när ni har så mycket att göra.
  Krya på dig!

  SvaraRadera