fredag 10 juni 2022

Högsäsong i början av juni?

 

Alltså vi har så mycket att göra i restaurangen så vi frågar oss hur vi ska klara av juli som brukar vara den bästa månaden..Även hela maj var det full fart. Vi har fått tag i en till personal men troligtvis kommer vi att behöva även en halvtid som kan jobba de tider då det är mest att göra samt då de andra i personalen har sina lediga dagar. 

Mina dagar ser ungefär likadana ut varje dag. Upp i ottan och tvättar, viker tvätt, diskar kaffekoppar (som tur är inga kastruller och tallrikar hemma eftersom vi äter på restaurangen) vattnar blommorna och försöker hålla något sånär dammfritt på golv osv. Om det ska bakas eller göras efterrätter går jag tidigt till restaurangen eftersom det är svårt att göra sånt när vi har öppet. Sedan ska det förstås städas och fixas där också med sådant som inte hanns med på kvällen. Andra dagar följer jag med maken på shoppingrundor och gör andra ärenden. Vid 15-16- tiden åker jag hem för lite siesta för det är ofta den tid då det är "dött" och personal finns även på plats då för att förbereda för kvällen. Tillbaka vid 18 och sen är det full fart fram till 23. Hem vid 12 och då slocknar jag inom 1 minut. Just nu är ju även dottern på plats och hjälper till så en till personal är ett måste för hon åker snart tillbaka till Sverige. 

Jag har börjat skriva på nytt inlägg flera gånger men det hinns inte riktigt med. Jag vill gärna lägga in matbilder också men jag hinner faktiskt inte med att fota. Så som vanligt blir det lite morgonbilder från trädgården istället. Det blommar för fullt och ogräset frodas också :) Så är det någon som har tråkigt på semestern och älskar att rensa ogräs så välkommen! Jag önskar er alla en riktigt bra helg och jag vill dessutom säga ett stort tack till alla er bloggläsare som kommer och besöker oss på restaurangen! (om ni vill komma mellan 19-22 är det god ide att boka bord eftersom det ofta kan vara fullsatt då och speciellt om ni är 4 eller fler personer så vi kan se till att det finns större bord)

1 kommentar:

  1. Härligt att det går bra för er med restaurangen.
    Inte lätt att få in lite ledighet när ni har så mycket att göra. Mycket att ta igen efter pandemiåren.
    Lycka till!

    SvaraRadera