fredag 13 maj 2022

Filminspelning, tråkiga händelser och blommor

Blommor som ska ut på borden samt en "strawberry daiquiri"


Blommor på borden och i krukor. Bouganvillean börjar blomma också. Jag måste säga att just nu är det ganska färgrikt på Orexi jämför direkt när vi öppnade i början av april då inget blommade ännu. Jag passar förstås på att plocka blommor här hemma till vaserna på borden för just nu finns luktärter, nejlikor och rosor i nästan ett överflöd. Dessutom har vi en granne till restaurangen, en äldre dam som maken brukar hjälpa med diverse grejer (allt från att göra inställningar på telefonen till att laga toaletten...) Hon kommer ibland med ett fång rosor från sin trädgård. 

Vi har ganska mycket att göra både på lunchen och på kvällarna så det blir långa arbetsdagar. Igår kunde man läsa i nyhetsbloggen zarpa.gr om en filminspelning som pågick nere i venetianska hamnen igår. (de filmar på flera ställen runt Chania) Många av de som jobbar med produktionen bor i vårt område och många av dem äter hos oss och hämtar även take away så det gör att vi har lite extra mycket att göra just nu. 

I några dagar var det många saker som gick snett för oss... En kyl gick sönder så vi fick flytta om innehållet i de andra kylarna. När kylen var fixad gick en annan kyl sönder... Ugnen värmde inte upp ordentligt så vi var rädda att det gått sönder också men det var bara ett lättåtgärdat problem som maken kunde lösa. Efter många veckor med tandvärk som kom och gick tog jag beslutet att det var dags att börja med min rotfyllning. Sedan hände det tråkiga. Helt plötsligt och oväntat avled min svärmor. Hon var den sista av våra föräldrar som var kvar och på något vis kändes hon odödlig. Det var en jobbig dag och svårt att ta in att det verkligen hade hänt. 

Dekoration av blommor som börjat hänga lite - återbruk :) 

Så lite bilder från trädgården hemma:I det som borde vara en välklippt gräsmatta har vallmo börjat växa...Ha en bra dag och ta hand om varandra


4 kommentarer:

  1. Vackra blommor. Kommer ner den 22/5 hur är det med restriktioner när det gäller munskydd?

    SvaraRadera
    Svar
    1. 1 juni tas det bort förutom i bussar o på sjukhus men det har du säkert redan läst nånstans nu :)

      Radera