torsdag 31 mars 2022

Sol och bråda dagar


Nu är det full fart. Vädret är fantastiskt och jag ligger på knä varje dag och målar restauranggolvet! Med solen kom energin också. På dagarna har vi nu omkring 20 grader och imorgon när vi ska öppna på Orexi visar prognosen upp mot 26 grader. 

Vi kommer att börja med en lite begränsad meny tills vi ser att det börjar bli mer folk i området. Men, vi har "vad som behövs" av grillrätter, sallader och förrätter. Moussaka och Stfado som är våra starka kort kommer nog sonen att laga till också. Eftersom vi har öppet dagtid också i år. (troligtvis öppnar vi 12.00 på dagarna) så finns det också möjlighet att beställa färsk fisk. (vilka sorts fiskar det blir beror på vad fiskaffären bredvid oss har för dagen)

Som vanligt blr det lite stressigt sista dagana för i år blev vi lite försenade av både dåligt väder och covid. Maken är frisk nu och otroligt nog så klarade sonen och jag oss. (hittills) Som tur är så har jag lite hjälp av en väninna med målningen av golvet och det är jag verkligen tacksam för. Jag har ändå varit helt slut i fötter, ben och händer på kvällarna.

Vad gäller restriktionerna här så låter det som om de kommer att finnas kvar fram till 2 maj. Först talade de om att de skulle försvinna vid påsk men nu har de ändrat sig och det är alltså 2 maj som gäller nu. Förutom covidpass för att besöka butiker och restauranger kommer även regeln om munskydd inomhus att tas bort och bara gälla där "risken" är stor som till exempel sjukhus, supermarket och i bussar. Slutgiltiga beslutet kommer att tas nästa vecka men det låter som att förslaget är detta. 

Ha en bra dag!

 

Du som uppskattar min blogg och vill fortsätta läsa den får gärna donera en gåva via swish 0763289895 (om ni inte har swish går det bra att använda paypal till adressen agrimanaki@hotmail.com)

 

6 kommentarer:

  1. Lycka till med öppningen, om allt fungerar hälsar vi på i mitten av maj, ha det så bra och hälsa familjen.

    SvaraRadera
  2. Hoppas allt kommer igång nu och att ni får många trevliga, glada och hungriga gäster!

    SvaraRadera