onsdag 26 januari 2022

Stängda skolor och butiker

 

Måndag och tisdag har skolor och butiker hållit stängt (förutom livsmedelsbutiker och andra "livsnödvändiga") på grund av väderförhållandena. Det förlängdes till att gälla även idag, onsdag. Här hos oss är det inget snöoväder men många vägar inåt landet är avstängda och snön har orsakat problem i många bergsbyar. En kväll var det vitt även hos oss men det var mer en blandning av hagel och snöblandat regn. Kylan är dock värre än vad den varit på länge. Temperaturen ligger mellan 0-9 grader och jag fryser. Vi eldar med ved och vi har fyllt på lite mer olja för att klara de kommande dagarna. 

Jag hade ju bestämt att jag skulle ta dagliga promenader eftersom jag har suttit stilla alldeles för länge men vädret inbjuder inte till utomhusvistelse. Det blåser och emellanåt öser regnet ner. Det känns ju också mycket kallare här än vad det är. Just nu till exempel visar min telefon 5 grader men "reel feel minus 2)

En fundering som jag har som kanske någon av er kan svara på är angående varmvattnet. Min mest framträdande biverkning från behandlingen är ju köldkänslighet i händerna. Vattnet måste vara varmt för att jag ska kunna tvätta mig. På somrarna har vi konstant varmvatten eftersom vattnet värms upp av solfångaren på taket. På vintern måste vi sätta på den med el om det inte är mycket sol och det är det ju inte nu. Jag skulle gärna vilja ha varmvatten hela tiden men maken är snabb med att stänga av den och just nu blir vattnet iskallt ganska snabbt. Vad är skillnaden ekonomiskt med att ha den på hela tiden och att sätta på den när man vill ha varmvatten? Jag menar att nu går det väl åt mycket el för att värma upp från iskallt till att få det varmt. (nu sätter jag på den flera gånger om dagen)Det är just skillnaden jag skulle vilja ha reda på. Är det någon som har koll på det? Att ha hopkopplat med elementen är ett alternativ men det är inte aktuellt nu och det är många vintrar som vi knappt alls eldar med olja och då är det ju onödigt. 

 


Filten som jag har hållit på och virkat är snart färdig. Det är bara en massa trådar som ska fästas så är den klar sedan!

 


Jag har även virkat "klädsel" till glasburkar och det blir riktigt snygga ljuslyktor. Kanske kommer de att pryda borden på Orexi så småningom. 

Jag önskar er en bra dag! 


Du som uppskattar min blogg och vill fortsätta läsa den får gärna donera en gåva via swish 0763289895 (om ni inte har swish går det bra att använda paypal till adressen agrimanaki@hotmail.com)

 


2 kommentarer:

 1. Precis innan jag läste din blogg visade de bilder från alla snö i Aten och sa att militär skulle sättas in för att hjälpa till. Så öppnar jag din blogg och förstår att det är sanning det som rapporteras.
  Här på Västkusten är det barmark, omvända världen.
  Vilken fin filt du gjort. Jag har också gjort några av rutor.
  Fina glasburkljusstakar också. Bra att använda utomhus också. Jag har också gjort några och lagt sant i botten för att få upp ljuset lite.
  Ang varmvattnet kan jag tyvärr inte hjälpa dig.
  Sköt om dig!

  SvaraRadera
 2. Hej Anita! Vad fint du har virkat. Med vattnet kan jag tyvärr inte hjälpa dig. Har hört olika saker men rent spontant känns det som att det går åt mer el om vattnet ska värmas upp hela tiden. Sköt om dig

  SvaraRadera