onsdag 15 december 2021

Jul i Grekland med pcr...


Nu räcker det inte med vaccinationsbevis för att resa till Grekland. Från och med 19 december gäller att alla från alla länder även ska ha ett pcr test som inte är äldre än 48 timmar. Kanske en bra åtgärd men det blir förstås både krångligare och dyrare för de som vill komma hit. Fast just nu är det regnigt, blåsigt och kanske 10 grader ute så Kreta kanske inte lockar så väldigt ändå.. Dottern är snart på väg hit och vi bara håller tummarna att det funkar med test och hennes knä att komma (hon har nyligen gjort en korsbandsoperation och hoppar på kryckor. Fast hoppa var nog att ta i..Hon har lite svårt att ta sig fram ännu.)

Jag vet att det var länge sedan jag skrev och ni får nog vänja er vid att mina inlägg kommer lite mer sporadiskt ett tag nu. Jag har liksom inget alls att skriva om eftersom jag i stort sett bara är hemma och gör ingenting. Efter den sista behandlingen tog det en vecka innan jag kände mig som människa igen. Dessutom lyckades jag dra på mig en ganska jobbig förkylning. (hela familjen, vi testade oss negativt så det var nog en alldeles vanlig förkylning)

En kväll var vi in till Chania eftersom jag dessutom hade tandvärk. Tyvärr måste den rotfyllas och efter samtal med min läkare så fick jag veta det som jag redan läst om. Inga större ingrepp på tänderna under pågående cellgiftsbehandling. Då är det bara att hoppas att tanden lugnar sig och står ut tills jag är färdig med behandlingen. Skulle det bli akut så måste jag först göra blodprov som läkaren vill se för att "godkänna" att jag kan göra rotfyllning. Ibland blir det lite mycket och allt känns ganska besvärligt...och då har jag ingen inspiration alls till att måla, pyssla, skriva eller nånting. Jag tittar istället på en massa serier och filmer men börjar bli uttråkad på det också. Hur det än är så mår jag bra mellan varven men ni förstår nog också varför det är så glest bland mina inlägg. Dessutom är jag - liksom alla er andra - så j...a trött på den här pandemin. Må det vara över snart......det kan vi väl få önska oss till jul?

Du som uppskattar min blogg och vill fortsätta läsa den får gärna donera en gåva via swish 0763289895 (om ni inte har swish går det bra att använda paypal till adressen agrimanaki@hotmail.com)

  

1 kommentar:

  1. Det er ikke bare du som er trøtt på Covid Anita. Fruen og jeg tenker likedan. Naive som vi nok har vært tenkte vi at dette skulle være forbi innen årets kul, men neida😩 Uansett vil jeg nå passe på å ønske deg og hele familien din en god og fortreffelig jul.

    SvaraRadera