måndag 11 oktober 2021

Som idag för ett år sedan

Just idag finns min goda lemon-lime cheesecake på Orexi!
 

Det kom upp ett minne från facebook. Idag för ett år sedan bestämde vi oss för att stänga restaurangen för säsongen. Vi var ganska less på säsongen 2020 då. Efteråt förstod vi dock att vi hade kunnat haft öppet ett tag till eftersom det sedan kom en hel del turister till vårt område. Men, som sagt, säsongen 2020 kändes som att den kunde gott vara över och aldrig komma tillbaka. I år har det varit mycket, mycket bättre även om det kom igång sent. I juli någon gång kom säsongen igång på allvar och sedan har det varit nästan "normalt".  I år håller vi nog öppet oktober ut eftersom det fortfarande är ganska mycket att göra. 

Gyros pork plate är en mycket populär rätt hos oss

På det personliga planet vet ni dock som följer bloggen att mitt år har varit lite av en berg och dalbana men min hälsa i fokus. Jag mår dock fortfarande bra och jobbar förutom de dagar jag är till sjukhuset och får cellgiftsbehandling via dropp. I en par dagar då är jag ganska däckad och har diverse mystiska symptom. 


Vädret är fortfarande underbart med både varma dagar och kvällar. Ett tag började det bli lite kallt på kvällarna men nu är det sommarvärme igen. Dock lovas det lite regn framöver. Därför vill jag påminna er om att ifall ni vill sitta inomhus så bär med er telefonen med ert covidpass sparat så vi kan scanna det. OM vi låter ovaccinerade sitta inomhus så kan det vid kontroll bli väldigt dryga böter så därför scannar vi vaccinationsbeviset för alla som vill sitta inomhus. 

Vill ni uppleva Kretas vackra stränder när de inte är helt fulla med turister är faktiskt den bästa tiden just nu! (om ni inte vill komma i vinter förstås då det inte är några turister alls) Så snart vi har stängt har vi planer på att göra några utflykter. Förra året bjöd november på sommarväder och förhoppningsvis får vi det i år också. 

Vi smider dessutom planer för vad som ska fixas i restaurangen inför nästa år vad gäller blommor och dekorationer. (ändringar i köket får männen i familjen ta hand om) Ni som fotar vår entre och annat i restaurangen får gärna tagga oss på instagram eller lägga in foton på vår facebook sida.  Speciellt "makens" entre som han fixade till i våras har fotats flitigt :) av både våra gäster och förbipasserande.


Kali evdomada! Ha en bra vecka!!


Du som uppskattar min blogg och vill fortsätta läsa den får gärna donera en gåva via swish 0763289895 (om ni inte har swish går det bra att använda paypal till adressen agrimanaki@hotmail.com)

1 kommentar:

  1. Vad härligt att höra av dig och att du känner dig någorlunda okej.
    Ha en skön helg!

    SvaraRadera