lördag 17 juli 2021

Svar på frågor

Under morgontimmarna är det absolut ingen trängsel på Chrissi Akti stranden

Ibland slingrar jag mig lite för jag orkar inte berätta och ibland berättar jag trots att den som frågar kanske tycker att svaret är jobbigt. Ni som följer bloggen har väl knappast missat att jag svimmade och hamnade på sjukhuset efter min första spruta med Pfizer. Det ena ledde till det andra och de gjorde massor av olika undersökningar och till slut så gjordes en koloskopi där polyper togs bort och de hittade också något som skickades på biopsi. Det visade sig vara en cancertumör. 

Den kommer nu att opereras bort. Jag har gjort vaccinspruta nummer två och kirurgen säger att det ska gå minst två veckor efter den innan man bör operera. Snart är den dagen här. Imorgon söndag blir jag inlagd och på måndag kommer jag att opereras. Visst känns det nervöst men förhoppningsvis hittades den i tid så de får bort allt och det räcker med operationen. Som ni förstår blir jag borta från restaurangen ett tag men jag hoppas ni besöker den ändå. Maten är ju densamma eftersom det är männen i familjen som står för den. Ni kommer också att se lite mer av min man som hittills har varit ganska anonym. Han kommer att vara lite överallt så det betyder att han kommer att servera er också.

Den sista veckan har det varit riktigt mycket att göra i restaurangen så det märks att turistsäsongen har kommit igång nu. De flesta jag har pratat med är färdigvaccinerade och vågar resa utan problem. Trots att smittoläget här på Kreta inte är det allra bästa så är det mesta "som vanligt". Munskydd på bara där det krävs. (butiker och bussar) Undvik trängsel och det är ganska lätt eftersom restaurangerna har strikta restriktioner vad gäller avstånd mellan borden. På stränderna här behöver man inte trängas. (har sett lite foton från stränder i Sverige nu när det har varit varmt och där tycker jag det ser ut som om det är riktigt trångt om utrymmet...)

En riktigt rolig nyhet är att dottern har kommit in på djursjukskötarprogrammet i Uppsala! Jag blev så glad när hon talade om det för det har ju varit hennes dröm länge. (även om veterinär var högsta drömmen men det ena kan ju leda till det andra..)

Jag önskar er en trevlig helg och kanske skriver jag något inlägg från sjukhuset när jag orkar också!

Du som uppskattar min blogg och vill fortsätta läsa den får gärna donera en gåva via swish 0763289895 (om ni inte har swish går det bra att använda paypal till adressen agrimanaki@hotmail.com)

14 kommentarer:

 1. Vad för Cancer har du fått? Min mamma fick Bukspottkörteln.

  SvaraRadera
 2. Lycka till nu på måndag, jag hoppas det kommer att gå bra!
  Maria kommer inte tillbaka och hjälper till över sommaren?
  Många, många kramar, det kan man ju göra på distans.

  SvaraRadera
 3. Det kommer til å gå bra. Tidligere det er oppdaget, bedre er det. Var gjennom dette for 5 år siden, ble operert og alt gikk fint. Det verste er ventingen etter operasjon på om det er noe mer. Dette er heldigvis en type som mange overlever. Lykke til på mandag. Alle fingrer krysset for deg.

  SvaraRadera
 4. Lycka till med operationen!

  Jag har en fråga angående resriktioner. Jag läste på greklandallexlusive att ALLA resturanger kommer ha covidfritt eller blandat (alltså man måste ha pcr eller antigen test). Stämmer det?

  För på alla resebolags hemsidor står det att det endast gäller inomhusställen vilket gör mig förvirrad då vi endast tagit en spruta. Vore jobbigt att få lov att testa sig flera gånger under resan för att få äta. Tänkte du kanske vet hur det är?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det gäller restauranger som serverar inomhus. Det är vad som gäller just nu och vi har ju restaurang så vi vet :) Tråkigt att det sprids rykten så att folk drar öronen åt sig angående att resa hit.

   Radera
 5. Det låter tufft och jobbigt, men så bra ändå att detta upptäcktes och att du nu får operation! Krya på dig! Varma kramar från oss

  SvaraRadera
 6. Grekland all exlusive hade som rubrik att dessa bestämmelser gäller bara INOMHUS restaurang. Följer du anonym med dagligen på denna sida, ser du att sidan uppgraderas dagligen.

  SvaraRadera
 7. Så tråkigt att höra, men skönt att du blir omhändertagen så snabbt.
  Krya på dig!
  Kramar!

  SvaraRadera
 8. Ja Birgitta jag följer deras blogg dagligen och du kan se mina kommentarer under det inlägget på deras sida om de nya reglerna att de säger till mig att de gäller alla resturanger.. Men vi kanske missuppfattar varandra. Men litar på Anita :)

  SvaraRadera
 9. Hej Anita
  Hoppas allt går bra, det är jobbigt att vänta på operation, men allt kommer att gå bra, det är många som tänker på dig !.
  Krya på dig!.

  SvaraRadera
 10. Tänker samma sak som Fredomtravel. Jag ska tänka på dig imorgon.

  SvaraRadera
 11. Läste detta just nu och önskar dig en snabb förfriskning Anit. Vad kul med din dotter också. Det är precis detta min dotter vill göra i Sverige. Hon åker upp till hösten. Krya pa dig nu, tänker på dig och skickar lositiva kramar

  SvaraRadera