söndag 11 juli 2021

Morgonrunda i trädgården

Dags att vara lite ärlig. Jag gör inte mycket i trädgården. Jag vattnar blommorna i "mina" rabatter och rensar lite grann. Det övriga tar sonen och maken hand om. Men att gå en runda på morgonen och kolla läget gör jag gärna. Tyvärr så är det en hel del grönsaker som inte har lyckats i år. Tomater däremot har vi massor. De svarta är lite roliga men när vi har de i salladerna så kan grekerna uppfatta det som att det är dåliga tomater.... de är inte riktigt vana vid det som är lite ovanligt. Ja, jag vet att jag tjatar om våra tomater...

Om jag ska vara fortsätta att vara ärlig så är det faktiskt så att smittfallen ökar här. Men, som jag har sagt förut så är det ju inte värre än vad ni har varit med om i Sverige tidigare innan talen sjönk. Och jag upprepar mig. Håll er bara borta från ställen där det är trängsel och avstånden inte hålls.. Det är ju bland ungdomar som det ökar. Och fallen de senaste dagarna kommer från sommarkolonier eller som en typ av ett aktivitetsläger för barn i olika åldrar. Jag förstår verkligen inte. Med alla olika restriktioner som vi har och alla säkerhetsföreskrifter för hotell, restauranger och butiker så tillåter de sommarkolonierna att verka!! Det var väl liksom upplagt för att smittan skulle spridas där... Nu har de i varje fall stängt dem.

 På fotot ovan ser ni sonens majsodling. Jag längtar verkligen tills han ska laga till majskolvarna. Stekta i smör och med grovsalt på är det verkligen en delikatess. 

De senaste dagarna ser vi en uppgång av gäster i restaurangen. Ok att det fortfarande är lite upp och ner men det är åtminstone mycket mer än vad det har varit. Hoppas verkligen att det fortsätter så. 

Igår gjorde jag fröknäcke. Ni vet väl att vi (för det mesta...) bjuder på det och en liten dip före maten. Det brukar uppskattas av alla nationaliteter. Även grekerna, fast en gång var det en dam som tyckte att "nötter" äter hon inte före maten utan tyckte det var ett snack som passar till drinken...

Ha en bra söndag! Vi öppnar ju 14.00 på lördagar och söndagar så det blir bara lite hemmafix idag innan det är dags att åka och jobba. (kanske bakar jag en kladdkaka idag att ha som dessert på Orexi)

Du som uppskattar min blogg och vill fortsätta läsa den får gärna donera en gåva via swish 0763289895 (om ni inte har swish går det bra att använda paypal till adressen agrimanaki@hotmail.com)

4 kommentarer:

  1. Härlig trädgårdsrunda.
    Smittan ökar här i Spanien också, inte så roligt.
    Skönt att det gått bra för er på restaurangen den senaste tiden. Lycka till!

    SvaraRadera
  2. Åh ditt fröknäcke som är så gott! Längtar till Agii-apostoli 😍

    SvaraRadera