lördag 5 juni 2021

Utsikt från en sjukhusbalkong

Ja, det blir ju inte alltid som planerat. Vår plan var en utflykt med övernattning någonstans till veckan för att sedan öppna restaurangen kanske på fredag. Utflykten blir inte av. Restaurangen öppnar nog men det är inte helt säkert att jag är på plats.

Igår eftermiddag var jag och fick min första vaccindos. Efter det åkte jag och maken för att äta middag ute eftersom barnen hade en liten middag hemma med vänner så vi tänkte hålla oss ur vägen för dem några timmar. Vi åt gott. Jag tog ett glas vin till maten. Efter en stund sa jag till maken -Jag känner mig lite snurrig... Det tog nog inte många minuter efter det så var jag borta. Ja, helt borta. Jag kvicknade till lite grann när helt plötsligt ambulandspersonalen lägger mig på en bår. En extra bil med läkare dök också upp för att kolla till mig...

Sjukhuset nästa. Det togs prover, jag röntgades, det togs ultraljud på hjärtat och en massa annat. Exakt vad som är galet och varför jag svimmade är inte fastställt. Jag blir kvar för undersökningar några dagar i varje fall. Ingen aning ifall vaccineringen har något med detta att göra men vilken slump i sånt fall att jag som aldrig i mitt liv svimmat gör det några timmar efter vaccineringen. Mitt blodvärde var dessutom enormt lågt. Läkaren som jag träffade idag sa att de övervägde om jag skulle få blod..

Här finns i varje fall tillgång till wifi hela tiden! Så var det inte förr. Det finns dessutom tv på rummet som jag delar med några andra damer. (att alla fjärrkontroller utom en tydligen försvunnit gör dock att damerna från hela avd nästan slåss om att få ha den på sitt rum) Jag slipper slösa på min egen medicin (den som jag ibland har svårt att få tag i på apoteken) eftersom de här tydligen vill ha koll på när och vad jag tar så de förser mig med mina medicindoser fast uppdelar på tider som de har bestämt....

Hoppas ni har en bättre helg än mig, fast jag har det ganska ok ändå nu. Kan ju ligga och titta på film och behöver inte tänka på att varken städa, diska eller laga mat..

Här är vad de serverade på detta all-inclusive idag Du som uppskattar min blogg och vill fortsätta läsa den får gärna donera en gåva via swish 0763289895 (om ni inte har swish går det bra att använda paypal till adressen agrimanaki@hotmail.com)
6 kommentarer:

 1. Usch, vad otäckt. Tur att det inte hände när du var ensam. Hoppas allt blir bra snart igen! Vilket vaccin fick du?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag fick pfizer. Och ja, verkligen tur att vi t ex inte var på den avlägsna stranden Kedrodassos eller att jag var ensam nånstans..

   Radera
 2. Nämen så hemskt!
  Tur du får vård och att de undersöker dig noga. Ja, man kan undra om det var vaccinet eller om den inte hade någon inverkan på det som hänt.
  Krya på dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. 3 timmar efter vaccinering, så jag är säker på att det hade inverkan men kanske att jag har nåt annat fel också och att vaccinet "tog fram det".
   Vi får se...

   Radera
 3. Vad tråkigt att höra. Hoppas att du kryar på dig. jag har varit lite off line ett par dagar. Kom till Kreta i lördags och stannar till 10 juli. Åker över till Chania när du har piggat på dig så träffas vi då.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om du är kvar ända tills 10 juli borde jag väl verkligen vara tillbaka på Orexi! Hoppas jag verkligen!!

   Radera