lördag 12 juni 2021

Orexi öppnar

 

Idag låses portarna till Orexi upp (de har nog redan gjort det) De (resten av familjen) har varit lite dåliga på att skicka dagsfärska bilder så jag lägger upp några som jag tog för en par veckor sedan. När jag var i Sverige hade ju maken gjort några roliga ändringar i restaurangen. Vid entren till bakgården har han gjort en "port" av gammal dörr, åror och lite träplankor samt målarfärg. 

Dotterns kompis har målat om skylten som vi har ovanför entren och den blev så snygg!

 


 

I år har vi rejäla glas till mojiton! (ps mojiton är gjord hemma och de hade ingen lime just då, därav citron istället) Och vi har fått tag ordentliga parasoller till bakgården så nu går det att sitta där i skugga även under de soligaste timmarna. På framsidan har vi de mindre parasollen som vi hade förr på baksidan. (det fotot från bakgården är taget innan de öppnade så borden är ju fixade som de är just nu) 

Fotot ovan är nytaget som de skickade till mig precis nu! De har precis öppnat men det cirkulerar inte mycket folk efter vägen så vi får se hur det går, men de klarar sig nog utmärkt utan mig några dagar :)

Ja, jag blir kvar ett tag till på sjukhuset. De vill göra en undersökning på hjärtat (liknande angiografi tror jag) men de kan inte göra den förrän de hittat orsaken till att jag har så lågt blodvärde och fått ordning på det. Nu i helgen händer ju inte mycket här så jag spenderar tiden med att äta tråkig mat, lyssna på babblande grekiska damer, titta på film och lyssna på musik. Men, idag till lunchen kom i varje fall maken med squashbollar från restaurangen. Godaste squashbollarna, jag lovar!!

Ha en fortsatt bra helg alla!

Du som uppskattar min blogg och vill fortsätta läsa den får gärna donera en gåva via swish 0763289895 (om ni inte har swish går det bra att använda paypal till adressen agrimanaki@hotmail.com)


 


6 kommentarer:

 1. Gunilla Lööf12 juni 2021 18:52

  Bästa Anita
  Jag känner med dig som måste sitta på sjukhuset och vänta. Hoppas verkligen att läkarna kommer fram till något snart. Skriv en dagbok så länge. Vi är många som tycker att det är så intressant att veta hur det är på ett sjukhus i Grekland. God bättring önskar Gunilla i Plaka

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Eventuellt blir det lite "sjukhusrapport" så småniingom...

   Radera
 2. Så roligt att få se bilder från restaurangen. Lycka till med öppnandet.
  Tråkigt att du behöver vara kvar på sjukhuset, men det verkar som du i alla fall får bra vård. Hur funkar det på grekiska sjukhus?
  Krya på dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Eventuellt skriver jag lite om hur det funkar på sjukhusen här, så småningom

   Radera
 3. Hoppas att de hittar felet snart. Du får krya på dig

  SvaraRadera
 4. Åh vad fin restaurangen är! Hoppas läkarna hittar vad som är fel. Krya på dig!

  SvaraRadera