torsdag 24 juni 2021

Minnen från Elafonissi

 

Som idag för ett år sedan var vi till Elafonissi och vilken upplevelse det var att vara nästan ensamma där. Vi alla som jobbar inom turismen beklagar oss över att i år är till och med sämre än förra året. Vi minns fel. Förra året fick inte internationella flyg ens landa i Chania. Det var bara Aten och Thessaloniki som fick ta emot flyg från utlandet så det var ett fåtal turister här bara. Det var inte förrän 1 juli som flygen tilläts och turistsäsongen började inte förrän omkring 15 juli. Nu när det går att komma ner med endast antigentest som både är billigare och går snabbare att göra borde säsongen sätta igång. Dessutom behöver vi nu inte ha munskydd utomhus! Från och med i morse 05.00 började det gälla. På restaurangerna kan man nu också sitta upp till 10 personer vid ett bord. Bra för nu behöver vi inte sära på sällskap som till exempel är 6 personer som kommer tillsammans. Utegångsförbudet nattetid slopas dessutom från och med måndag. Inget som påverkar mig dock eftersom jag ytterst sällan eller läs aldrig är ute och surrar nattetid. Nu medan det fortfarande är lugnt borde ni komma ner och njuta av våra ljuvliga stränder när de inte är fullpackade med folk!!

 

Har ni någonsin sett Elafonissi så folktomt?




I år har vi inte alls hunnit med de utflykter som vi hade planerat eftersom jag ju hamnade på sjukhuset. Tråkigt för dottern förstås som ville ha lite semester och istället fick hon ta över min roll på restaurangen men det verkar som hon har trivts med det. Vi hann ju i varje fall åka till Kedrodassos och Marathi. Sen har vi ju våra fina stränder här i Chrissi Akti och Agii Apostoli också och där hinner vi ju vara de dagar vi öppnar 17.00. 

Snart åker dottern tillbaka till Sverige och förhoppningsvis får hon göra sin operation av korsbandet som är av. Hon har haft ont och haltat ända sedan hon cyklade omkull för ett halvår sedan. Det tar lite tid i Sverige... Om de inte lovar henne operation till hösten kanske det är bättre att hon får komma hit och operera sig för här verkar de agera lite snabbare....Hon funderade även på att vaccinera sig här eftersom hennes åldersgrupp (18+) redan får börja här. Tyvärr verkar det som det är bara Johnsson vaccinet de ger till ungdomar här i Chania trots att det sägs att de kan boka av alla vaccinerna. Så hon väntar ändå och tar det i Sverige. 

Jag önskar er en riktigt härlig midsommar utan den värmebölja som vi har just nu med temperaturer mellan 35-38 grader!

 

Du som uppskattar min blogg och vill fortsätta läsa den får gärna donera en gåva via swish 0763289895 (om ni inte har swish går det bra att använda paypal till adressen agrimanaki@hotmail.com)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar