onsdag 23 december 2020

Julbak både i Sverige och Grekland

Igår bakades det både i Chania och Bollnäs. Jag gjorde bondkakor fast jag vet inte om det blev exakt som bondkakor ska vara... (första gången jag gjorde det och jag hade förstås ingen mandel hemma så det blev lite andra blandade nötter i dem) Sedan gjorde jag också lussebullar eftersom herrarna i huset hade ätit upp den förra laddningen. Ja, jag smakade av båda sorterna. Jag drack dessutom glögg och tog en bit pizza som maken hade gjort. Nu på morgonen när jag vaknade mådde jag illa. Det är nog sista gången jag fuskar i min diet. Jag mår så bra av att äta så nyttigt som jag har gjort den sista tiden och jag undrar faktiskt om även gluten påverkar mig negativt. Nu längtar jag efter att det ska bli ljust ute och jag kan gå min morgonpromenad. Det blir nog lite extra långt idag för att kompensera gårdagens fusk. Sedan blir det nog ett dopp i havet :)

Dottern i Sverige bakade pepparkakor och se vilken söt form hon har. Lamadjur!


 

Vad vi har för planer inför julen? Inga alls. Inga julklappar och ingen speciell julmat. Maken kommer nog att åka till vår slaktare idag för han vill gärna ha lite kött. Jag sa åt honom att köpa kycklingfärsburgare till mig där eftersom de har så goda sådana. Låter det tråkigt? Jag tycker istället att det låter kravlöst och avslappnat. Vem vet, kanske vi hittar på något helt spontant men det vet vi ju inte nu. Ingen datumfixering att just en speciell dag måste man göra något. Det är inte det att det är så i Grekland utan det är bara vi som är så. Datumfixering finns ju även här: 24, 25, 31 december och 1 januari är det ju nu tillåtet att besöka en annan familjs hem. Inga andra datum får man göra det. Man måste dock åka hem före 22.00 eftersom det då är totalt utegångsförbud. (22.00-05.00) 

Ha det gott och varma julhälsningar från mig!

 

 Du som uppskattar min blogg och vill fortsätta läsa den får gärna donera en gåva via swish 0763289895 (om ni inte har swish går det bra att använda paypal till adressen agrimanaki@hotmail.com)


3 kommentarer:

 1. Ønsker deg en fortreffelig og herlig familiejul Anita.

  SvaraRadera
 2. Vilka fina lamapepparkakor! :) Vi firar en dag hos sönerna och övriga dagar ensamma. Har köpt hem lite extra god och lyxig mat för att roa oss med matlagning, när vi inte kan göra så mycket annat. Annars funkar egentligen vilken mat som helst tycker jag, och kycklingfärsburgare låter ju supergott! Önskar er en fin jul!

  SvaraRadera
 3. Roligt med lite julbak.
  Hur man än gör med julen, så är huvudsaken att man gör det på det sättet man vill och känns bra. Jag älskar julen, pyntet och maten, så här har varit som vanligt vid jul.
  Nu är vi också i lockdown.
  God fortsättning!

  SvaraRadera