onsdag 11 november 2020

Femte dagen i lockdown - nya regler i supermarket

 

På supermarketen hittar man ofta både kläder, elartiklar och skor. Nu under lockdown är det slut med det. Alla supermarket är nu förbjudna att sälja dessa artiklar. Det gäller även andra säsongsartiklar och just nu är det till exempel juldekorationer och leksaker. Till och med sopkvastar och borstar för att hålla hemmet rent kan man läsa att förbudet gäller mot. 

Varför? För att specialbutiker som har dessa artiklar måste hålla stängt och det som är tillåtet att hålla öppet nu är "första gradens nödvändigheter". Detta förbud kommer att gälla så länge som alla vanliga butiker måste hålla stängt. 

Här i Chania är skadorna från ovädret som varit de sista dagarna inte lika omfattande som andra delar av Kreta. Översvämningar, raserade vägar och mer är resultatet av mycket regn på kort tid. Som om det inte vore nog med allt annat som händer nu. 

Ibland känns det som om det bara är för mycket som händer. Då kan det vara skönt att leva i sin egen lilla bubbla och bekymra sig över mer banala saker. Såsom att flugor har invaderat oss här hemma. Jag provade en par "husmorsknep" som jag hittade på nätet. Inte drunknade mina flugor i den blandning jag satte i en skål på bordet. Att springa omkring och slå ihjäl dem tog för lång tid och de verkade bara bli fler och fler. Nu har maken köpt en sån där klisterremsa som man hänger i taket och på bara några timmar har ett trettiotal (eller fler kanske) fastnat.  

Jag önskar er en bra dag och hoppas ni har det bra vad ni än har tagit er för idag. 

Du som uppskattar min blogg och vill fortsätta läsa den får gärna donera en gåva via swish
0763289895 (om ni inte har swish går det bra att använda paypal till adressen agrimanaki@hotmail.com


2 kommentarer:

 1. Precis samma regler som när Wales nyss var i lockdown.
  Hemskt med detta oväder. Det har inte tagits upp alla i brittisk TV.
  Sköt om dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Läste i din blogg om att man inte får umgås i trädgården trots att lockdown är slut. Konstigt. Avstånd och i trädgården borde väl vara säkrare än puben? Vår lockdown är först och främst satt till 30 nov. Sedan får vi se... Ha det gott!

   Radera