lördag 7 november 2020

Bilköer inför lockdown

Sista dagen innan lockdown var det enorma bilköer på vägen in till Chania. Det var värre än under värsta högsäsongen på sommaren när alla atenare kommer ner med sina bilar. Köerna nådde ända ut till vårt område. Nej, vi åkte inte in till Chania. Många ville nog ut och äta en sista gång, ta en kaffe, fixa håret osv.

Alla affärer utom supermarket, kiosker, djuraffärer och telefoni kommer ju att hålla stängt. Frisörerna har fått "uppskov" och kan hålla öppet nu i helgen. Vi har varit lite förutseende och skaffat hem målarfärg till väggarna på balkongen, cement till mina eventuella projekt ute och jag har penslar, färg och stenar för regniga dagar. Färgaffären i vårt område kommer troligtvis att hålla öppet dock för grossister får ha öppet.

Vi hade en middag här hemma med vänner för om vi ska träffas nu under lockdown så måste det ske i smyg. Vi åt friterad kalamari, ugnspotatis och sallader. Gott, gott! Och till det det goda vinet Muscat of Spina från Nostos. (har ni inte provat det så måste ni göra det) Så här kan man läsa om det på sidan O.Wines:

"Muscat of Spina är en kloning av Muscat druvan och odlas främst i regionen runt Chania på västra Kreta även om den sedan århundraden odlats över hela Grekland. Druvan är mest känd för att ge långlivade söta viner men används även till att, som i detta fall, framställa riktigt torra, krispiga viner.
Nostos Muscat är ljust grönaktig till färgen. Vinet har en stor blommig doft (jasmin, citrusblomster och rosor) men här finns även mängder av gröna äpplen, mango, melon, persika och vilda örter. I munnen halvtorrt med en uppfriskande syra och en tydlig blomkaraktär som sträcker sig hela vägen till en lång finish."

Fotona är dock från en kväll i veckan. Vi blev utbjudna på middag och de hade valt Erontas i Agia Marina. Vi hade aldrig varit där förut. Det var en mysig liten taverna, personligt inredd och trevlig ägare. Maten var god. Vissa rätter var wow men mina kockar är ju förstås kritiska. Tzatzikin var för snäll till exempel. Rätten som ni ser högst upp fick dock högsta betyg av alla. Elefantbönor (gigantes) med korv och feta ost.

Om ni bor i Agia Marina rekommenderar jag stället. De skulle ha öppet nu i vinter också men nu är de förstås tvungna att stänga likt alla restauranger. 
 

Du som uppskattar min blogg och vill fortsätta läsa den får gärna donera en gåva via swish
0763289895 (om ni inte har swish går det bra att använda paypal till adressen agrimanaki@hotmail.com

1 kommentar:

  1. Mycket god mat!
    Läste era restriktioner nedan också. Liknande som de vi har här i Wales. Vi är idag på sista dagen av vårt lockdown, men England gick in i nytt lockdown i torsdags.
    Ja, inte lätta tider.
    Sköt om er!

    SvaraRadera