onsdag 19 augusti 2020

Tersanas beach, dotterns ankomst och lite annat

 

Godmorgon! Ja nu har det gått några dagar igen sedan jag ägnade mig åt bloggen.. I lördags ankom dottern och hon blev testad på flygplatsen. De som testade henne sa absolut ingenting. Ingen information om 24 timmars distansering eller att hon skulle få meddelande ifall hon skulle vara positiv. Ingenting. Vi höll i varje fall avstånd så gott vi kunde tills det hade gått 24, 25, 30 timmar.. När vi inte hörde någonting tog vi förstås för givet att det var fritt fram att krama henne. :)

I restaurangen har vi haft ganska mycket att göra den sista veckan men igår var det som en kväll i oktober. Det dök upp några stycken men annars verkade det vara ganska tomt och lugnt i hela området. Grekerna som har semestrat här har nog också åkt hem till fastlandet. Ett meddelande har gått ut i telefonerna där alla som återvänder hem från sina semestrar uppmanas att vara försiktiga och hålla avstånd från personer inom riskgrupper. 

Igår var det rekord av nya smittfall i Grekland. 269 stycken. Även här på Kreta ökar antalet och enligt nyhetssidor har ett hotell i Chania-området 11 stycken smittade (en turist och 10 personal). Självklart går det rykten om vilket hotell det kan gälla och det talades om ett hotell som nu också har gått ut med att de kommer att stämma de som sprider rykten. Jag har hört rykten angående 4 olika hotell. 


 

I måndags for vi på en liten utflykt. Vi ville inte åka så långt så vi valde Tersanas strand som ligger i närheten av Stavrosstranden på Akrotirihalvön. Vi ville inte ta Marathi eller Stavros för på måndagen kryllade det fortfarande av semestrande greker. På Tersanas som är en liten mysig strand var det ganska lugnt. Det finns en kantina här och på andra sidan stranden ligger en taverna.  Vi trodde först det var ett "sommarhus" och pratade om att det inte skulle vara helt fel att ha en sommarstuga där. När vi såg att det började fyllas med folk på verandan förstod vi sen att det var en taverna. Det finns inga solstolar här och sanden är som i Marathi. Mycket finkornig så den blir som hårt packad och skön att gå på. 


 

Jag antar att turistsäsongen nu börjar närma sig sitt slut... I förtid. På grund av att det krävs att ni svenskar testas i Sverige så antar jag att många avbokar och andra blir avbokade på grund av för få bokade. Det sägs att Norge kommer att rödlista Grekland vilket ju betyder att de får sitta i karantän när de kommer hem. Vi har mest haft gäster från Frankrike, Italien och Tysklad så vi har ju redan sett att det inte är så många skandinaver. Det är bara att vänta och se hur det blir...Kommer vi att ha öppet hela september? Kommer det att vara några turister i oktober?

 Jag hoppas att ni alla har det bra!

 

Du som uppskattar min blogg och vill fortsätta läsa den får gärna donera en gåva via swish
0763289895 (om ni inte har swish går det bra att använda paypal till adressen agrimanaki@hotmail.com


 

6 kommentarer:

  1. Hej Anita
    Jag har några vänner som åker ner i september, jag vet att de ska bo någonstans i ditt område, så jag har rekommenderat dem att äta på orexi någon gång, de har tänkt att spela bowling på golden fun park, men jag såg nu på hemsidan att det står stängt permanent? stämmer det, vet du något om det?.
    Tråkigt för hotellet som drabbats av corona, jag hoppas verkligen att det fortsätter på en låg nivå på Kreta.
    Hoppas ni får ordentligt med gäster resten av säsongen, såg att tui kommer att förlänga säsongen, kanske även apollo gör detsamma.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, tyvärr så har Golden Fun park stängt. Om det är permanent vet jag inte men de öppnar i varje fall inte i år.
      Ja hoppas de förlänger säsongen, men det behövs ju att många gör det om det ska löna sig för alla att ha öppet här.. Så, vi får se.

      Radera
  2. Gissar att det är ett ganska stort hotell med all inclusive !?..

    SvaraRadera
    Svar
    1. Att det är 10 ur personalen som är smittade betyder i varje fall att det är ett ganska stort hotell...

      Radera
  3. Hej!
    Vi var på väg till Chania den 8.8 men p g a att ett av barnen fick förkylningssymptom måste han coronatestas. Dessvärre måste vi vänta ÅTTA dagar för att få provsvaret så vi missade hela resan.. Så tråkigt eftersom vi varit i Chania fem gånger redan och älskar stället. Vi bor i Finland och idag har den finska regeringen rödlistat Grekland så alla resor till Grekland ställs in. Kämpa på! Hoppas att vi får komma till er nästa sommar!
    Maria

    SvaraRadera
    Svar
    1. 8 dagar! Ska det behöva gå så lång tid för att få svar! Hoppas allt är ok nästa sommar så ni lyckas komma då.

      Radera