torsdag 11 juni 2020

En tur till Chanias stadspark


(Ovan kan ni se ett reklamblad från 1915, där kan man läsa att det serveras både öl, ouzo i glas och mezedes (smårätter) i stadsparken. Fotot är hämtat från stadsparkens hemsida.)

Igår hade vi lite ärenden inne i stan och när vi var färdiga med dem gick till stadsparken. Ni i Sverige är nog ganska bortskämda med vackra och välsköttta parker så då är faktiskt inte vår stadspark något speciellt i jämförelse. För de som bor i stan här är det dock en liten oas som ger skugga under heta dagar. Här finns ett populärt cafe, en välbesökt lekpark och man kan även se den kretensiska geten krikri här. Man kan se många mor- och far- föräldrar ta sina barnbarn hit på promenad och lekstunder.

Själva cafeterian har funnits ända sedan 1870 och inomhusmiljön är riktigt vacker men självklart sitter man utomhus under sommaren. De har också en av stans fräschaste toaletter :)


Idag börjar vår "arbetsvecka" igen. Maken var i restaurangen igår och spolade rent ute för igår var det varma vindar som förde med sig massor av damm. Detta damm lägger sig som ett lager överallt och spolar man inte bort det ganska snabbt blir det svårt att få bort det. Trots vindarna var det tryckande varmt och därför hade jag inte så mycket energi. Jag gjorde inte många knop utan sov en lång siesta, var ute i trädgården lite och på kvällen satt jag och målade lite stenar.

Sent på kvällen blev sonen sugen på pizza och eftersom vår favoritpizzeria har öppnat igen kom han med förslaget att han skulle bjuda ut oss. Det tackade vi inte nej till. Det tar emot att vara "slösaktig" men vi får se det som att vi gynnar honom för då kommer även han att gynna oss. (alltså han som äger pizzerian) Trots att han jobbar mest med utkörning hade han stängt under karantänstiden. Det lönade sig inte att ha öppet då det kostade mer att hålla öppet då han har personal som också ska ha sin lön. (pizzabagare, utkörare och kökspersonal) Trots att han jobbar mest med greker är det svåra tider. Under vintrarna klarar han vanligtvis av att hålla öppet och få in så det täcker utgifterna och under sommaren är den tid då det ska bli något över till honom själv. Självklart är han riktigt orolig också för hur det ska bli och hur han ska klara av den kommande vintern. Vi tycker att Il Forno som pizzerian heter har de godaste pizzorna så kommer ni hit rekommenderar jag ett besök här.Du som uppskattar min blogg och vill fortsätta läsa den får gärna donera en gåva via swish
0763289895 (om ni inte har swish går det bra att använda paypal till adressen agrimanaki@hotmail.com


2 kommentarer:

 1. IL FORNO HAR BLAND DE ABSOLUT BÄSTA OCH GODASTE PIZZORNA PÅ HELA KRETA !.
  JAG HAR SJÄLV TESTAT CA.40-45 PIZZERIOR PÅ KRETA.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Finns det över huvudtaget så många pizzerior :) Jamen då har jag rätt då, Il forno är bäst :)

   Radera