torsdag 4 juni 2020

Dagens skörd



Gårdagens middag var ljuvlig och precis i min smak! Nyskördade rödbetor från vår odling. Blasten stektes upp i olja. Salladen innehöll färsk gurka och några cucamelon. Cucamelon kallas djungelgurka på svenska och är en klätterväxt som ger små minimeloner. De smakar inte melon trots att de ser exakt ut som små minivattenmeloner. De smakar mer som gurka och är roliga att ha i salladen. Ännu skördar vi inte så mycket men om det blir mer kommer vi att ha dem i salladerna i restaurangen också.

Ja, det blev lite kött också. Vi hade lite souzoukakia kvar som vi åt upp. De här lediga dagarna försvann snabbt. Nu är det torsdag igen så nu har vi öppet i 4 dagar, från 12.00 på dagen och fram till på kvällen.

Nybakat fröknäcke finns om det är någon som vill köpa. Till helgen kommer jag att göra (från och med imorgon antagligen) smörgåstårta ifall någon vill köpa eller beställa en hel eller komma och fika med en bit bara. Troligtvis bakar jag något gott också. Till Orexi kan ni alltså komma bara för en fika, ouzo med meze eller en öl om ni inte vill äta en hel middag.

Majoriteten av er läsare är förstås i Sverige så det blir inte det lättaste att komma hit, men ni kan längta i varje fall :) Om ni bor här får ni gärna tipsa om oss.

Ha det bra o håll avstånd så ni håller er friska!!




Du som uppskattar min blogg och vill fortsätta läsa den får gärna donera en gåva via swish
0763289895 (om ni inte har swish går det bra att använda paypal till adressen agrimanaki@hotmail.com



2 kommentarer:

  1. Låter såå gott, hoppas ni får många kunder
    som kommer in och köper smörgåstårta..
    Utmaningen kanske blir att sälja den till greker,eller gillar de det?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nja, smörgåstårta blir för stor chock för dem. Tårta ska vara sött. Men laxtårta lyckades jag "lura på" en grek och han tyckte om den.

      Radera