måndag 1 juni 2020

Chania by night



Efter att vi stängt igår kväll åkte vi ner till Chania bara sådär för att "kolla läget". Det är så konstigt och det känns som april och att säsongen precis har börjat men att turisterna inte har hunnit komma ännu. Men, det är juni. Kalo Mina förresten! Klockan var cirka 21.30. Gatan som brukar sjuda av liv, Xatzimichali Daliani, där det ligger flera små tavernor, var halvfull. Några av tavernorna hade inte ens öppnat. Tänk därtill att det var söndag igår och den dag då grekerna brukar vara nere i stan. I Splanzia, vid stora torget ligger en par kafeneion-mezedopoleia. Där var det helt överfullt. Den fina restaurangen Kariaties var helt tom. Zepos stod öde. Nere vid hamnen var det mest barerna som hade folk och restaurangerna stod tomma. Min slutsats av det är att de flesta vill umgås men väljer att göra det över en öl istället för att äta. Det blir billigare.


Vi strosade gata upp och gata ner. I gränderna låg precis allt öde. En av de tavernor som brukar ha mycket att göra och även jobbar med greker hade helt tomt. Vi slog oss ner på en bar i hamnen och tog en varsin öl. Som ni vet är ju vår ekonomi inte heller den bästa och vi reagerade på priserna. Mycket dyr öl...Men, eftersom vi ännu inte har tagit hem Charma pale ale utan bara lager så ville jag ha en pale. De hade bara den stora och inte den lilla. Hm jag fortsatte titta i prislistan. 10 euro för cocktails. 6 euro för en stor Charma lager. (vi tar 3,50) Till slut tröttnade hon nog på mitt velande så jag fick en liten trots att de bara sålde stora. En liten pale ale 4 euro. Acceptabelt. Vad man får tänka på är ju förstås att de har grymt höga hyror i hamnen. Vi kan hålla lite lägre priser. (vi har faktiskt försökt sänka priserna lite i år) Kommer du ut till en liten by kan de förstås hålla ännu lägre priser. Jag antar att väldigt många här tänker lite samma som oss. Vi vill ut nån gång men försöker göra det så ekonomiskt som möjligt. Ingen vet ju hur situationen kommer att utveckla sig. Hur ska alla klara sig fram till, ja, låt säga april nästa år när säsongen sätter igång för 2021....

Hur vår helg gick i restaurangen? Ja, inte var det mycket att göra men något var det varje dag i varje fall. En mjukstart. Vi har ju inte riktigt haft vädret på vår sida heller för det är lite småkyligt på kvällarna så att sitta ute och äta kan ju kännas för kallt för grekerna. Nu blir det tre lediga dagar då vi får äta rester och sen kör vi igång igen på torsdag.

Du som uppskattar min blogg och vill fortsätta läsa den får gärna donera en gåva via swish
0763289895 (om ni inte har swish går det bra att använda paypal till adressen agrimanaki@hotmail.com



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar