tisdag 2 juni 2020

Marathi - härlig strand på Akrotirihalvön


Gårdagens strand blev Marathi. Tillsammans med två väninnor (som också är i samma situation som mig och lite halvt arbetslösa) har vi måndagar som vår stranddag. Marathi ligger på alldeles lagom avstånd från Chania. Det är omkring 17 kilometer från Chania och på en halvtimme tar man sig dit. Det ligger på Akrotirihalvön och man åker mot flygplatsen.

Vattnet är klart och fint och stranden är ljuvlig. Det finns i praktiken två stränder på var sida om en pir. Vi valde den mindre som också har mindre folk. Den större har kanske lite finare sandbotten men vi föredrog lugnet på den mindre.

Vi hade med oss eget kaffe och till lunch dukade vi upp vår matsäck på stranden. Det finns en par tavernor där och självklart skulle man vilja stödja dem men våra strandbesök får i år bli så ekonomiska som möjligt. Säkert såg den närmast liggande tavernan oss som potentiella kunder. Vi själva vet ju känslan...

I närheten av Marathi finns även en strand som heter Loutraki. Den är också väldigt fin men mycket mindre, vilket betyder att det också kan bli lite trångt om utrymmet. Lokalbussarna går till både Marathi och Loutraki men det bästa sättet att ta sig hit är med hyrbil.



Du som uppskattar min blogg och vill fortsätta läsa den får gärna donera en gåva via swish
0763289895 (om ni inte har swish går det bra att använda paypal till adressen agrimanaki@hotmail.com


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar