söndag 14 juni 2020

Bokhyllan försvinner och midsommar




Bokhyllan på Orexi
Här kommer lite nyheter som ju mest är för alla er som bor på ön eller som kanske är på väg hit. (??). Jag kommer nog att bli tvungen att ta bort alla böckerna från Orexi. Jag har inte fått något klart besked över vad som egentligen gäller. Men, på damfriseringar är det ju nu förbjudet med "skvallertidningar" och en norsk kund som vi hade i går talade om för mig att ett hotell hade fått beskedet att det är förbjudet att ha böcker och tidningar liggande för "allmänheten". Eftersom jag gärna vill ta det säkra före det osäkra kommer jag att ta bort böckerna. Därför, alla ni som bor här, kom gärna de närmaste dagarna (eller senast på fredag) och ta så många böcker ni kan och vill. Det som blir över kommer jag att packa och ha i kartonger tills det kommer "bättre tider".

Midsommargott
På fredag är midsommarafton och nu när jag har lite extra tid kommer jag att laga till lite extra godsaker på Orexi. I restaurangen kan ni få en "midsommartallrik". Det kommer inte att bli en helt traditionell med kokta ägg, sill och kokt potatis. Nej, jag gör min egen variant men en bit laxtårta kommer det att finnas på den i varje fall och troligtivs gör jag även janssons frestelse men sedan blir det lite annat smått och gott och jag lovar att ni inte kommer att bli besvikna. 14 euro kommer priset att vara för den. Kaffe efteråt bjuder jag på. Vill ni ha efterrätt eller kanske jordgubbsbakelse efteråt så kommer det att finnas det till försäljning. Anmäl er till mig senast onsdag morgon så jag hinner handla hem det som behövs. Anmäl er via messenger, kommentar eller mail (agrimanaki@hotmail.com).

Vill ni fira hemma så kan ni även beställa för avhämtning hel laxtårta, smörgåstårta (olika fyllningar) eller jordgubbstårta. Priserna ligger på omkring 20-25 euro och alla är omkring 8-10 bitar (eller fler beroende på stora bitar ni skär förstås)

Söndag redan. Jag hoppas ni har haft en bra helg och får en bra söndag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar