måndag 11 maj 2020

Söndagsutflykt till Ombros Gialos


Ibland blir jag lite trött på att jag måste köra med övertalning för att få med maken på utflykt. De gånger jag lyckas är det ofta för att jag lockar med att vi också kan göra ett tavernabesök. Det fungerar ju inte nu med stängda tavernor, men jag lyckades ändå eftersom det var morsdag här igår och därför var det ju liksom min dag.

Jag hade länge velat åka till Ombros Gialos eftersom jag hade hört talas om stället och min långsiktiga plan är att se så många ställen som möjligt som jag inte har varit på.

Egentligen är det inget speciellt med Ombros Gialos. Det är ingen sandstrand utan man ligger och solar på pirer-betongklossar som det finns tre stycken. Det går inte att gruva sig och gå i vattnet sakta utan här gäller det att hoppa i snabbt. Jag gjorde det och det var mitt första bad för i år. Kallt, ja, men skönt.

Vattnet ser så turkost ut här och visst är det nåt speciellt när havet är turkost även om det bara har att göra med hur ljuset ligger på.

På somrarna finns här är en taverna som jag har hört ska vara riktigt bra och de som vet säger att det är fantastiskt att snorkla här.Vi var i stort sett ensamma här. På en pir satt en brunbränd man och solade. Vid klipporna var ett par som var i och badade också var det vi. Men, det stod 5 bilar uppe vid vägen. Några var nog ute med sina båtar och sedan var det nog någon som hade sina får eller getter i närheten och var uppe i bergen någonstans.

Vägen dit bjöd på härliga vyer och bergskullarna var fulla av buskiga bollar i olika färger av gult. Det såg så härligt ut.


Här hittar ni google maps vägbeskrivning till Ombros Gialos.

På vägen hem körde vi förbi vid stränderna nere i Chrissi Akti och Agii Apostoli. Det var fullpackat med folk! Alla passade väl på nu när vädret är fint och alla är lediga-arbetslösa.
Tänk att det inte är några turister utan det är endast lokalbor för fortfarande får vi ju inte åka utanför vårt eget län.


Kali evdomada! Ha en bra vecka!
I eftermiddag kommer ett gästinlägg med fortsättning på Håkans berättelse. Missa inte det!!


Du som uppskattar min blogg och vill fortsätta läsa den får gärna donera en gåva via swish
0763289895 (om ni inte har swish går det bra att använda paypal till adressen agrimanaki@hotmail.com


2 kommentarer:

  1. Anita jag brukar läsa dina små berättelser här på Facebook. Det är alltid så trevligt att ta del av dom. Vi var på din restaurang den sista kvällen ni hade öppet och åt av din goda mat. Det lär nog dröja innan vi kan besöka Kreta igen, men under tiden läser jag din blogg den väcker så många härliga minnen. Tack

    SvaraRadera
    Svar
    1. Viktigt att ha härliga minnen. Och något att se fram emot. Ha det gott!

      Radera