söndag 17 maj 2020

Helgens stränder, Kato Stalos och Chrissi Akti

Kato Stalos 16 maj

Lördagens strand blev Kato Stalos. I år har jag varit mer på stranden än jag var totalt hela förra året! Det är underbart trots omständigheterna och hade jag bara möjligheten att kunna försörja mig på något vis så skulle ju det vara perfekt att leva så här!

Men, nu har de satt datumet för när restaurangerna får öppna och det blir den 25 maj. Idag, söndag, kommer de att offentliggöra de exakta reglerna för vad som kommer att gälla på restaurangerna. Det är en del "småsaker" som kommer att gälla såsom engångsförpackningar av salt, peppar och olivolja. På borden kommer det inte att stå varken saltkar eller vinäger utan troligtvis är det istället flaskor med handsprit som gäller. Jag vet ännu inte vad som kommer att gälla angående munskydd och plasthandskar eftersom vi endast kommer att ha servering utomhus. (inomhus gäller både munskydd och handskar för de som jobbar)

Tillbaka till Kato Stalos. Jag vet att ni är många som tycker om både Kato Stalos, Agia Marina och Platanias. För mig är det dock inga favoriter. Jag tycker "mina" stränder Agii Apostoli och Chrissi Akti är mycket bättre. Dels så är det sällan badförbud hos oss, vattnet är mycket fräschare och själva stranden är också bättre. Just nu så är det mindre folk ute i Kato Stalos och därför kändes det bättre att välja den. Men, jag kommer nog att försöka gå ner och bada tidigare på morgonen innan det är så mycket folk och då kan jag välja någon av "mina" stränder.

Chrissi Akti 17 maj


Söndag - Hör och häpna, jag fick med mig maken till stranden! Det blev en sväng till Chrissi Akti tidigt på förmiddagen. På ett av fotona ser det ut som om det är mycket folk och vid ena änden av stranden var det också det, men alla håller duktigt avstånden. Nya fräscha badhytter finns tillgängliga. Två av kantinorna på Chrissi Akti har också öppnat men för dem gäller extra strikta regler i år. Jag har hört att allt ätbart de säljer ska vara förpackat.

Idag har det som varmast varit 36 grader, nu, i skrivande stund, är det "bara" 29 och de följande dagarna kommer temperaturen att gå ner lite.

 Jag hoppas ni har haft en bra helg!


Du som uppskattar min blogg och vill fortsätta läsa den får gärna donera en gåva via swish
0763289895 (om ni inte har swish går det bra att använda paypal till adressen agrimanaki@hotmail.com
2 kommentarer:

 1. Jag håller med dig Anita, stränderna vid,
  Agii Apostoli och Chrissi Akti är MYCKET bättre !.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, ja man kunde nästan tro att jag är betald för att göra reklam för just dessa stränder :)

   Radera