tisdag 12 maj 2020

Falassarna - en av Kretas bästa stränder


Kristallklart vatten, rosafärgad sand, värme och en svag bris. Det var vad gårdagen bjöd på. Trots att situationen är som den är, vi saknar försörjning och Greklands ekonomi håller på att gå in i väggen så är det lika bra att ta dagen tillvara och göra sådant som vi aldrig har chansen att göra annars.

Trots alla negativa aspekter så är det bara att konstatera faktum att vi är ofrivilligt lediga men har några av Greklands bästa stränder runt hörnet. Vi bestämde oss för att göra en tur till Falassarna dit det faktiskt är bara 5 mil ungefär från oss.

Många hoppar över Falassarna för att åka till Elafonissi som är mer omtalat som den rosa stranden men även här är det bitvis rosa sand som har färgats av krossade snäckskal.

Det kan blåsa upp ordentligt här men igår var det lugnt och havet låg stilla. Det blev ett bad trots att det var riktigt kallt i vattnet. I luften var det dock närmare 30 grader.
Vi hade gjort i ordning vår lunch som vi hade med i kylväska och njöt av en härlig picknick. Vi hade en fantastisk dag och konstaterade att trots det kaos som råder i världen så har vi det ganska bra här just nu och det är bara att försöka göra det bästa av tiden.


Du som uppskattar min blogg och vill fortsätta läsa den får gärna donera en gåva via swish
0763289895 (om ni inte har swish går det bra att använda paypal till adressen agrimanaki@hotmail.com


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar