fredag 1 maj 2020
Delvis självförsörjande
Jag njuter verkligen när vi kan göra en lunch där det mesta av innehållet är helt och hållet vårt eget. Igår gjorde maken dolmades. Det är alltså vinblad som är fyllda med ris, kryddor och örter. Ni ser också squashblommor på bilden. Squashblommorna ska plockas tidigt på morgonen medan de fortfarande är utslagna för senare på dagen drar de ihop sig. Det är så gott! Och just den här tiden på året är vinbladen fortfarande späda och fina.
Salladen har också mycket av "vårt eget". Det är mangoldblad, rädisor och salladslök. Paprikan och bleksellerin är köpta. Jag längtar verkligen tills vi kommer att ha egna tomater också. Till lunchen hade vi ett bröd som sonen hade bakat. Degen hade fått stå 3 dagar och kalljäst i kylen. Det var otroligt gott! Det känns skönt att ha egetbakat bröd också för jag har blivit lite "nojjig" just nu över att köpa bröd som ligger "öppet" i supermarketen och köper helst inte det.
Hur gör ni med förpackningar osv från supermarketen nu? Spritar ni av dem? Ibland pratas det ju om att viruset kan leva kvar på vissa material. Jag gör inte det men varje gång jag packar upp varor när jag har handlat så tänker jag på det och undrar...
En god nyhet idag också! Till slut fick jag min utlovade utbetalning från staten. Tillsammans med era härliga bidrag räcker det till att betala månadens avbetalningar av fjolårets moms samt nästa betalning av min egenförsäkring. Det blir lite kvar också som jag är i valet och kvalet om jag ska betala en månadshyra för restaurangen som jag är skyldig eller om jag ska spara till att ha för öppnandet av restaurangen nästa månad. Det kommer ju också att kosta en del att öppna upp även om vi inte kommer att ha väldigt mycket inköp att göra. Utbetalningen från staten var ju en engångssumma och jag kan inte tänka mig att de tänker betala ut något mer eftersom vi kommer att vara tillåtna att öppna i juni. Vi får se, jag fortsätter att fundera...
Maj. Ny månad. Kalo mina - ha en bra månad. Jag hoppas på det bästa för er alla!
Du som uppskattar min blogg och vill fortsätta läsa den får gärna donera en gåva via swish
0763289895 (om ni inte har swish går det bra att använda paypal till adressen agrimanaki@hotmail.com
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Det ser ljuvligt gott ut och jag förstår din känsla av att ha producerat det mesta själv.
SvaraRaderaIgår var första gången jag torkade av mina varor när jag kom hem från affären..inte spritade utan bara torkade av...har tyckt att det varit lite överdrivet innan men min granne berättade att hon torkar av precis allting..
Och det kanske är det bästa ändå? Uppenbarligen smittas människor fortfarande varje dag i Sverige och man får inte sänka garden och slappna av, tyvärr
Men tänk att squashen redan blommar hos er??
Känns avlägset här i Småland..det blir en grå, regnig och kall första maj.
Ha en fin dag!
Tvättlappar att torka av förpackningarna kommer nog att bli min rutin hädanefter...
RaderaHej!
SvaraRaderaMmmm, vilken god mat på bilden. 1976 åt jag vinbladsdolmades första gången.
Vilken positiv känsla idag när du skriver att ni kanske kan starta upp igen om några veckor. Här har jag blivit helnojig och "diskar" allt jag handlat i hett vatten och Yes. Häls MonicaB.
Ha en bra vecka!
hmm ja, jag tror nog att jag börjar med det också för det är ju den där känslan av att kanske kanske det sitter virus och annat s...t på förpackningarna. Har aldrig tänkt så förut.
Radera