torsdag 30 april 2020

Morgontankar - tjatiga upprepningar


Från Polhyrrinia för några år sedan

"Från mitt perspektiv kan jag inte se att utlandsresor kommer att kunna vara aktuella" skriver Aftonbladet att Löfven har uttalat sig. Ändå är vi så många som hoppas att turismen kommer igång. Men, kommer den verkligen att göra det? Min man är positiv och tror verkligen att turismen kommer igång, men hur ska den kunna göra det? Att inrikta sig på grekerna som inte kommer att ha någon inkomst vet jag inte hur det ska fungera. Även många av de som inte jobbar inom turismen blir ju indirekt drabbade. Och konkurrensen bland alla ställen som kommer att öppna för att försöka få in lite pengar kommer att vara stor. Ja, vi kommer att öppna ändå och försöka få in åtminstone så vi kan betala våra utgifter och ha mat på bordet. Men, det kommer en vinter också. Restauranger och cafeer kan ju i varje fall öppna och ha lite hopp. Alla "turistbutiker" och små minimarket kommer att ha det ännu svårare och jag skulle tro att många av dem kommer inte ens att öppna.

Jag har inte gett upp hoppet totalt och jag försöker självklart njuta av vardagen. Jag går inte omkring och är deprimerad men jag vill vara realistisk. Att åka till Sverige för att jobba känns inte heller som en lösning eftersom arbetslösheten breder ut sig även där. Dottern får ha kvar sitt extrajobb men det blir ju inte alls lika många timmar som tidigare. Om hon kommer in på någon av de skolor hon har sökt kan hon ju i varje fall ha CSN och klara sig. Kanske jag gör ett försök ändå att åka till Sverige till hösten om det inte fungerar med restaurangen här? Jag kan ju diska, städa, ja vad som helst egentligen.

Oj, nu regnar det ute. Vad bra, då slipper jag vattna. Min telefon säger dock att det ska vara strålande sol och upp till 24 grader idag.

Jag är ledsen att jag inte hade något roligare att komma med idag. Jag kan be er om ett tips i varje fall. Vad ska jag baka för att göra av med alla ägg vi har? Jag gjorde maränger igår. Jag köpte massor av ägg till påsk men gjorde inte av med alla. Nu när värmen har kommit har våra egna höns börjat värpa och vi har väldigt många ägg just nu.

En fråga till. Om en annan tanke som kom upp i mitt huvud. Jag har sett att det finns en del sidor där man kan lägga in sina foton för att sedan sälja dem som tavlor.(man får ju inte hela summan själv och företaget ordnar allt med utskick osv så får man sedan procent på försäljningen) Är det någon som har erfarenhet av det och kan rekommendera någon sida? Sonen har en bra kamera som jag skulle kunna lära mig att använda och ge mig ut och ta fina Greklandsmotiv för kanske några som inte kommer iväg på sin resa istället vill ha en tavla med Greklandsmotiv. 

Ha en bra dag!


Du som uppskattar min blogg och vill fortsätta läsa den får gärna donera en gåva via swish
0763289895 (om ni inte har swish går det bra att använda paypal till adressen agrimanaki@hotmail.com

8 kommentarer:

  1. Hej jag undrade vad ni har för resturang? Kan man inte sälja rätter till affärer i Grekland det vet jag att en del gör här i Sverige för att klara coronakrisen. Take away är ju också ett alternativ? Eller har folk dåligt med pengar så ingen kan köpa med sig mat?

    SvaraRadera
  2. Nja sälja till affärer är inget alternativ här men take away kommer vi att försöka satsa mer på. Vi har haft det förr också men inte "gjort nåt större affär av det". Ja, vi får försöka på olika alternativ för att kunna öka försäljningen trots bristen på pengastarka kunder.

    SvaraRadera
  3. Laga ett gäng "matlådor" varje dag. Lägg ut på sociala medier innan vad "dagens rätt" blir så kan folk förbeställa. Så gör du några lådor extra som du kan lägga ut som att det finns några kvar. Detta koncept funkar för en tjej jag känner som tappat alla sina ordinarie kock-uppdrag pga Coronan. Hennes arbetsområde är dock Stockholm med ett stort kundunderlag, men kanske värt att prova. En annan tjej som har matrestaurang i en liten by håller just nu på och bakar. Hon säljer matkasse för avhämtning 1-2 ggr per vecka. Tar upp beställningar veckan innan och meddelar vilken dag och tid kassen kan hämtas. En liten kasse med thekakor, surdegsbaguette och bullar. En stor kasse med mer bröd och tosca eller morotskaka. Hon fick stort gensvar. Ska försöka länka in dras fb-sidor så kan du läsa själv, om du gillar tipsen. �� Hur som, lycka till och hoppas att allt löser sig. ❤️

    SvaraRadera
  4. Laga ett gäng "matlådor" varje dag. Lägg ut på sociala medier innan vad "dagens rätt" blir så kan folk förbeställa. Så gör du några lådor extra som du kan lägga ut som att det finns några kvar. Detta koncept funkar för en tjej jag känner som tappat alla sina ordinarie kock-uppdrag pga Coronan. Hennes arbetsområde är dock Stockholm med ett stort kundunderlag, men kanske värt att prova. En annan tjej som har matrestaurang i en liten by håller just nu på och bakar. Hon säljer matkasse för avhämtning 1-2 ggr per vecka. Tar upp beställningar veckan innan och meddelar vilken dag och tid kassen kan hämtas. En liten kasse med thekakor, surdegsbaguette och bullar. En stor kasse med mer bröd och tosca eller morotskaka. Hon fick stort gensvar. Ska försöka länka in dras fb-sidor så kan du läsa själv, om du gillar tipsen. �� Hur som, lycka till och hoppas att allt löser sig. ❤️

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för tipsen, vi får se vad vi hittar på för att försöka ha åtminstone lite försäljning i dessa tider. Tyvärr har jag inte så stort hopp för jag vet ju hur alla grekers situation är. Helt utan inkomst (kanske en minimal a-kassa) är det inte lätt...

      Radera
  5. Hej Anita! Åh vad jag tänker på er alla näringsidkare ”hemma” i Chania. Jag vill inget hellre än att komma så snart jag får och stötta allt jag kan MEN jag ser inte det stora problemet att vara på plats. Där vill jag tro att vi alla kan hålla samma försiktighetsåtgärder som vi gör hemma. Min oro ligger i flygresan ner. Slutet system med luft som går runt och kanske någon som ovetande bär på smittan. Det är nog det som gör att jag med brustet hjärta avstår i år. Jag följer rapporteringen både i Grekland o Sverige så får vi se hur det utvecklar sig. Tack för att du delar med dig!/Erica från Gävle (Fast från Bergvik från början ��)

    SvaraRadera
  6. https://www.facebook.com/heakrogen/
    https://m.facebook.com/Kreativakok/?ref=content_filter

    SvaraRadera