onsdag 15 april 2020

Strandkantinorna och dess kommande sommar


Fotot är från den lilla stranden nedanför fotbollsplanen och parken Agii Apostoli och det är taget innan coronavirusets framfart. Idag vistas inte så många människor på stranden.

I lokaltidningen Chaniotika Nea kunde man idag läsa om strandkantinorna och auktionerna av dem. Kantinorna  hyrs av kommunen och varje vår (vartannat år var det prat om ett tag, jag vet inte om det är så nu) anordnas en auktion där bud lämnas av de som önskar hyra dem. Ett år för länge sedan tänkte maken och en kompis till honom hyra. Men, det går lite till som i vilda västern. Trots att auktionerna är öppna och alla ska ha en chans att få hyra förekommer hot och diverse andra metoder för att inte släppa in andra än de som alltid har haft dem. Det här är ju också ett "bevis" på att de verkligen är lönsamma. Ryktet säger också att förr i tiden struntade de även i att betala hyran och året efter satte de som inte betalade helt enkelt bara ett annat namn på den som lämnade bud. Efter protester från hotellägare med poolbarer och restauranger i närheten förbjöds även kantinorna att servera viss mat. Det skulle endast vara typ sandwich, kaffe och dryck.

Kortfattat översatt från Chaniotika Nea - De som driver kantinorna har uttryckt sin oro över vad som kommer att hända. Auktionerna genomfördes den 17 mars och för driften har de blivit skyldiga stora summor men inga kontrakt har skrivits och de får ännu inte hålla dem öppna. De flesta av kantinorna i Agii Apostoli och Chrissi Akti har hyrts ut för mellan 21000 och 25000 medan den östra på Chrissi Akti gick för summan 44000 euro. Näringsidkarna menar nu att dessa summor kan inte gälla eftersom de kommer att förlora en stor del av säsongen.


Du som uppskattar min blogg och vill fortsätta läsa den får gärna donera en gåva via swish
0763289895 (om ni inte har swish går det bra att använda paypal till adressen agrimanaki@hotmail.com)

4 kommentarer:

  1. Det kan man ju förstå..de kunde väntat med
    auktionen lite..men även vid bara en liten förbättring av coronaläget, att vi kan vistas ute igen så är ju de cantinorna bra..lätt att köpa en kaffe på vägen...men många kaffe måste säljas för att få ihop till hyran...

    SvaraRadera
  2. Oj vilka summor./Py

    SvaraRadera
    Svar
    1. ja det kan låtas så men eftersom samma personer som tidigare år accepterar summorna så lönar det sig helt säkert. De har ju en jämn ström av kunder precis hela dagen. (min privata åsikt)

      Radera