måndag 20 april 2020

Gårdagen i bild

Här ser ni bland annat vildtimjan och gurkört

På förmiddagen tog vi en promenad med båda hundarna. Till och med den stora följde villigt med. Hon brukar inte vilja gå med på promenader. Det är nog bilarna som hon är rädd för och idag var det ju väldigt lugnt på vägarna. Bara ett stenkast från oss och på småvägar runt nationalvägen kommer man ut i naturen. Tyvärr ligger det förstås skräp efter vägarna och det här gör mig så ledsen. Nu när det är lugnt och inte så mycket biltrafik borde det vara läge för kommunen att städa upp. Om det städas ordentligt (vilket det aldrig görs) kanske folk undviker att kasta så mycket. Det är ju så lätt att följa strömmen och jag tror att när folk ser skräp så anser de att deras eget skräp inte spelar så stor roll. Är det rent och fint kanske de undviker att skräpa ner själv?Vår påsklunch bestod av grillade lammkotletter, en blandad sallad (vitkålen är vår egen) och potatis i ugnen.


Så här lite bilar var det i korsningen vid Agii Apostoli. Har ni någonsin sett så lite trafik där?


Du som uppskattar min blogg och vill fortsätta läsa den får gärna donera en gåva via swish
0763289895 (om ni inte har swish går det bra att använda paypal till adressen agrimanaki@hotmail.com

2 kommentarer:

 1. Idag nämner du en sak som irriterar mig mycket på varje resa. Hur kan det vara så mycket skräp överallt?
  Ofta är det uthälld cement som också dekorerar tomterna och vägrenen. Är det av gammal vana dom gör så här? Har kommunen inga regler mot nedskräpning och miljötänk i övrigt?
  Fina foton på vilda växter. Känner doften av timjan när man drar fingrarna genom busken. 😉
  Önskar dig en bra vecka! Häls MonicaB

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja du jag har nog inget riktigt svar på det med nedskräpningen...tyvärr. Det är nog en "blandning" av orsaker. En utveckling som har gått för snabbt. Från att det inte fanns förpackningar och plast utan det mesta var nedbrytbart hamnade landet snabbt i samma tillgång på förpackningar som övriga Europa men varken folket eller rutinerna för sophanteringen var redo. (det här var förstås före min tid) Sedan har det bara fortsatt. Dålig sophantering, dålig vana och dålig information. När det gäller grovsopor som cement och dylikt finns det ju liksom ingenstans att göra av det och då blir det så att folk "skapar" egna soptippar på olika ställen. Så i mitt tycke krävs det hårda tag i form av dryga böter, information men också bättre hantering av avfall av kommunerna. Yngre generationen är oftast bättre på det här så kanske det kan blir bättre sakta men säkert?

   Radera