fredag 20 mars 2020

Gårdagen i bild

Havet ser ut som vanligt

Mimosan blommar samma tid som förra året

Fyren i venetianska hamnen ser ut som vanligt


Allt är stängt




Brunchen köptes på ett av de få take-away ställen som har öppet i stan. Den intogs på samma bänk där vi drack kaffe vid förra promenaden. Ingen av oss har egentligen råd med utsvävningar som dessa men vi sa att det är lika bra att passa på. Beslut tas snabbt och rätt som det är kanske vi har utegångsförbud. Endast ett fåtal människor rörde sig i hamnen. Mellan vårt område och stan promenerade några och några joggade. Vid alla möten skapade alla ett säkert avstånd genom att man gick ner på gatan och släppte fram de andra. Rädslan finns.

Smart drag att gräva nu när allt är stängt

Det har delats många nätsidor där det står att från och med söndag stoppas alla flyg till och från Grekland. Det är än så länge ett förslag som inte har röstats igenom. Jag lovar att så snart jag hör att det har röstats fram och gäller så ska jag tala om det för er. Till och med på ambassadens sida står det att media rapporterar om det. Tidningen kathimerini skrev också om det men har tagit bort den notisen nu. I natt skjutsade vi vänner till Heraklions flygplats och en som jobbade där sa att flygen kommer att stoppas på söndag MEN vet han och ambassaden om det utan att regeringen har gått ut och informerat allmänheten om det?

Ännu ett förslag som finns och som inte har röstats fram är att man inte får gå ut fler än två stycken i sällskap. Just nu är det 10 stycken som gäller och även i hemmen gäller det att man inte får vara fler än 10 stycken i samma rum.

Flera näringsidkare har trotsat regeln som gäller att de ska hålla stängt. Bland annat damfriseringar, cafeer och butiker har hållits öppna. Straffet kan vara upp till tre års fängelse samt böter.

Ha en bra dag och ta hand om er!

6 kommentarer:

  1. Utrolig trist å se byen så folketom og forlatt. Det er helt uvirkelig å se.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sen att svara på din kommentar. Och nu 26 mars är det ännu tommare...

      Radera
  2. Läser på TUI:s hemsida idag att hotellen stängs i Grekland till och med 20 april. Har själv två resor bokade dels den 26 maj och en den 1 september. Har is i magen och inväntar månadsskiftet april-maj och håller tummarna att viruset kryper tillbaka när värmen kommer.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej! hotelll som jobbar säsong stängdes redan tidigare. Det nya beslutet är att alla - dvs även de som har öppet året runt - stänger. I Aten kommer det att finnas några som får ha öppet och även i Heraklion eftersom t ex anhöriga till sådana som ligger på universitetssjukhuset ska ha någonstans att bo. Ja, vi får hoppas att detta försvinner lika plötsligt som det kom.

      Radera
  3. Tack för din rapportering! Håll ut! Snart vänder det.

    SvaraRadera