måndag 30 mars 2020

En enkel och god lunch


Mat ska vi ha varje dag. Maken vill gärna ha kött men sonen och jag försöker att mer och mer gå över till vegetariskt så därför blir det ofta så. Idag gjorde jag en sallad på kylskåpsrens. Det blev vitkål, morötter, en riven squash, lite hängig persilja, gräslök från trädgården och lite kapris. Sen livade jag upp det hela med olivolja, pressad citron och salt. Sonen gjorde den goda kikärtssoppan. Vi älskar kikärter! Blötlägg dem i vatten med salt över natten. Koka dem tills de är lagom mjuka. (glöm dem inte så de torrkokar vilket vi råkade göra) Sedan finhackar sonen morot, lök,vitlök, bladselleri och steker upp det i olivolja och kryddar med salt, peppar och timjan. Sedan blandar man det med kikärterna och fyller på med mer vatten om det behövs (ja, det behövdes det idag eftersom de ju råkade torrkoka idag...) Låt allt koka ihop i ungefär en halvtimme och häll sedan på lite olivolja och massor av pressad citron. Gott, nyttig och veganskt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar