torsdag 27 februari 2020

Alla karnevaler i Grekland ställs in


Regeringen har bestämt att alla karnevaler i hela Grekland ställs in för att minska smittspridningen av Coronaviruset. Den största av dem alla, den i Patras, har förberetts i flera månader och självklart är det en besvikelse att den inte blir av. De som trotsar beslutet och går karnevalståg trots förbudet kan få böter. I skrivande stund är det tre bekräftade smittade i Grekland. Två i Thessaloniki och en i Aten. (samtidigt har 15 personer dött av den vanliga årsinfluensan men det pratar de inte lika mycket om)

Om drygt en månad börjar turistsäsongen här. Kommer turisterna att komma hit? Kommer folk att våga resa? Det är ju inte farligare i Grekland än i Sverige men många kanske väljer att undvika att flyga, besöka flygplatser m m.

6 kommentarer:

 1. Det var tråkigt att höra. Det betyder nog säkert att påskfirande inte blir traditionsenligt, det är mycket för att uppleva den ortodoxa påsken som vi prickat in vår resa i april. Vi har också planerat att vandra mycket o det passar ju bra nu att vi tänkt tillbringa så mycket tid på turistorterna. Men vi tänker nog resa, om vi bara får. Vi är egentligen inte rädd för själva viruset, utan mer för vad det kan tänkas ställa till med. Vi har också bokat hus och det känns riktigt bra nu. Det är egentligen bara flygresan som kan krisa till sig. Olustigt är det hur som helst. Hoppas att vi turister är välkomna också, det har jag lite funderat på.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, man får väl bara skydda sig så gott som möjligt. (kanske undvika att kramas och kindpussas)

   Radera
 2. Svenska UD säger att man ska undvika att resa om man inte behöver
  Men då främst till Italien Kina och Iran. Har inte stått något om Grekland ännu !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, Grekland har ju ännu inte så många fall och på öarna finns inget alls ännu. Om man tänkar omvänt så borde ju "vi greker" rekommenderas att inte resa till Sverige för där är ju fler fall. Men, visst känner man sig orolig inför turistsäsongen eftersom det kommer att samlas mycket folk av olika nationaliteter här.

   Radera
 3. Jag tror nog att ni i turistnäringen tyvärr kommer att känna av minskad turistström. Alla som bokat charter redan nu kommer nog så länge inte charterbolagen återbetalar, men de som ännu inte bokat avvaktar kanske. Själva tänker vi ju åka till Tinos direkt nu i början av mars, men flygplatserna är ju kruxet hur eller hur...Patras blev avbokat, dit ville vi inte nu. Till Kreta i september hoppas vi verkligen vi kan åka. Om det inte blir förbjudet av WHO. Konstigt att det inte talas mer om de som avlidit i den vanliga influensan. Det antalet är ju högre i Europa än de som smittats av Coronaviruset.

  SvaraRadera
 4. I min kommentar här överst skulle det förstås stå att vi INTE tänkt tillbringa så mycket tid på turistorterna. Men vi har nog bokat fyra nätter i gamla stan i Chania, på ett litet hotell. Får se hur vi gör med det. Vore tacksam om du Anita som bor i Chania håller oss lite uppdaterade hur man tänker där på ön och vad vi
  kan vänta oss om men förhoppningsvist NÄR vi kommer.

  SvaraRadera