onsdag 11 mars 2020

Första bekräftade coronafallet på Kreta






En man i Heraklion har bekräftats smittad efter en resa till Aten. Igår bestämdes det även att alla skolor i hela Grekland ska hållas stängda i två veckor. Idag fick dessutom många nödsituationsvarningar på sina telefoner. (jag vet inte varför jag inte har fått det, om man ska ha någon speciell inställning) där det står att personer som ingår i riskgrupper ska hålla sig hemma, personer med minsta lilla symptom på influensa ska hålla sig hemma, kontakta sin läkare och inte åka till sjukhuset samt följa hygienregler, allt för att inte utsätta sig själv och andra för fara.


Jag börjar bli ordentligt stressad. Vad kommer att hända? Vi förstår att turistsäsongen inte kommer att vara som vanligt. Hur ska vi betala våra räkningar? Vi ligger redan efter och kommer det inte några pengar så... Samtidigt är vi rädda OM turistsäsongen sätter igång som vanligt. Hur ska vi skydda oss mot smittan om folk från hela världen kommer att samlas här. Kanske de skulle göra på flygplatsen som de gjorde i Kina och kolla febern på alla som anländer? Alltså, jag är ordentligt stressad och framtiden känns allt annat än ljus. Samtidigt så funderar jag på svininfluensan. När den var så var jag så inne i min sjukdom Trigeminusneuralgin att jag knappt la märkte till att det fanns en influensa i världen.

8 kommentarer:

 1. Hej vad roligt att du skriver!! Förstår er oro... China har uppfattningen att kulmen är nådd nu och att det vänder igen.. Har ni endast 1 fall på ön? I så fall är ni ett föredöme att vidta åtgärder med stänga skolor..Vi har inte kommit så långt än. Det är en konstig oroskänsla även här...Folk tittar snett på de som hostar och är förkylda, vilket är många då det är förkylningstider normalt sett. Om bara det börjar vända och gå tillbaka så tror jag dock att folk glömmer fort, vi älskar att resa och att vara i solen och kommer nog i stort att återgå till det.
  Jag har funderat på svininfluensan, har inte heller mycket minnen av den, hur många som var smittade? Men vet att iaf någon dog...Håller tummarna för att er verksamhet klarar sig i vår och sommar!..Här vräker regnet ner, det är grått och stormbyar..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! På Kreta är det ett fall men Grekland har ju uppåt 100 stycken. Ja de var ganska tidiga med att vidta åtgärder här som karnevalerna förbjöds till exempel. Och nu med skolorna. Här är det sol idag så jag ska försöka se ljusare på tillvaron :)

   Radera
 2. Bara att hoppas på att det vänder snart! Kram

  SvaraRadera
 3. Vi ska åka till Rethymno 10Maj 1vecka så vi hoppas att det är säkrare då.

  Mvh
  Margaretha och Leif

  SvaraRadera
 4. Hej
  Är det fortfarande så att det endast är ett fall på Kreta?
  Vi ska åka till Herssonissos 7 Maj men vet inte om vi vågar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att ni skulle bli smittade här är ju mindre risk än i Sverige om ni känner att det är därför ni inte vågar...

   Radera
 5. Vi skulle åka till Herssonissos 7 Maj men vet inte hur det kommer att bli nu.
  Är det fortfarande bara en smittad på Kreta?
  Vill dom ha dit oss?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just nu läste jag att det är 4 bekräftade fall på hela Kreta. Om de vill ha dit er? Kan inte tänka mig något annat men se till att ni inte är sjuka bara...

   Radera