onsdag 30 oktober 2019

Restaurangen vid botaniska parken


Efter att vi hade promenerat i parken ville vi prova restaurangen där också. Vi hade aldrig ätit där tidigare men vi har hört mycket gott om den. Servicen var toppen. Vi ville varva ner lite efter promenaden och läsa menyn ordentligt. Maken började med en liten Charmaöl och jag tog en sparkling water. De stackars servitörerna fick komma fyra gånger till vårt bord innan vi var färdiga att beställa mat. Jag fick hejda maken lite för grek som han är ville han ju beställa ett flertal förrätter men jag ansåg att det räckte med en sallad och en förrätt tillsammans med de två huvudrätterna vi valt. Tur var det för portionerna var stora. Till förrätt valde vi friterade oliver (det lät så spännande!) men tyvärr hade de inte det på menyn den dagen. Då valde vi istället en grönsallad med frukter från deras trädgård och med en dressing på yoghurt och citron. Salladen var god och fräsch. Kanske var det lite för mycket sura frukter som tog bort citronsmaken i dressingen och mot slutet kändes allt lite väl surt. Man kan nog säga att de var lite väl generösa med frukterna. Generellt var det gott men lite spretiga smaker.

Förrätten var "sigklina" som är rökt fläskkött. Köttbitarna låg i en god sås (vet inte exakt vad den smakade men god var den) på pitabröd av "xaroupi" (johannesbrödsmjöl). Den rätten var nog den godaste.

förrätten


Min huvudrätt var mer vacker än god. Ok, det var gott men ingen sensation och vissa smaker tog antingen över eller var för bleka. De där dekorativa "duttarna" smakade absolut ingenting och fyllde ingen funktion. Det var en smaklös potatispure som färgats av morötter?? och rödbeta??. Den där rektangulära biten är "moustaleuria" med "pastelicrunch" på. Hmm intressant men sådär i smaken. Fläskfilen var bra men jag föredrar när den är skuren i skivor istället för bitar som här. Såsen lät spännande, den var gjord med granatäpple. Det godaste på tallriken var chipset av gravieraost. Även den här rätten var för spretig i smakerna tycker jag. Men, men generellt var det gott och det är kul när det används lokala produkter och rätterna är lite annorlunda än det gamla vanliga.

Rekommenderar jag restaurangen? Jodå, men vänta er ingen superhöjdare i smaker. Men, kul att prova lite olika annorlunda rätter. Och området är ju fint och det smakar gott med mat efter promenaden. Luften är frisk och det är lugnt och fridfullt. (om det inte fullsatt med greker förstås)

Prisnivå? Ganska normal. Kanske något över det normala. Vi betalade 52 euro för bröd, en liten öl, sparkling water, 0,5 l husets vita vin, en förrätt, en sallad och två huvudrätter. När det gäller priser beror det ju på vad man äter till huvudrätt. Huvudrätter kan ju kosta allt från 7-17 euro typ. Så man ska inte se sig blind på det där - Vad kostar en middag för två? Hos oss har vi sällskap på två personer som betalar allt från 12 euro till 80 euro för en middag. En del äter en varsin sallad och dricker vatten medan andra börjar med en aperetif, öl och fortsätter med förrätt, vin i flaska, huvudrätt och dessert.
Äter ni en varsin moussaka och dricker husets vin till exempel blir det ungefär 22-23 euro för 2 personer.

Ha en bra dag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar