söndag 27 oktober 2019

Badväder på Kreta i slutet av oktober

Det är inte första gången som slutet av oktober bjuder på så här härligt väder men ibland kan ju vintern ha kommit vid den här tiden också. Olivträden väntar på regn för det behöver de men jag är glad att jag hann ta en härlig stranddag och kanske blir det någon till också. Solstolarna är fortfarande på plats och det är en del turister också men om några dagar bara så är det bara vi bofasta kvar.

Jag har ingen aning om vattentemperaturen men det var skönt att bada även om jag alltid har svårt att ta mig i. Lite vattengymnastik gjorde faktiskt underverk med mitt knä. Jag förstår nu den äldre damen (över 80) som badar året om så snart vädret är ok. Hon simmar och gör vattengymnastik för att hålla sig i form. Hon var också nere på stranden idag och hade det inte varit för henne hade jag kanske inte vågat mig i vattnet och legat i så länge. 

I natt ställde vi om klockan. Eller, vi gjorde det inte. Klockan 6 vaknade jag men telefonen och laptopen visade 5. För mig spelar ändringen ingen roll men jag förstår att för er i Sverige där mörkret nu upptar en så stor del av dygnet så syns och känns skillnaden mer markant. Jag jobbar ju heller inte nu så om jag vinner eller förlorar en timme spelar heller ingen roll. Jag tar dagen som den kommer.

Det här med att städa. Jag tror att ni flesta har svårt att förstå hur det är i ett hem när det inte har städats alls på ett halvår. Under sommaren har jag bara tvättat klädet, hållit badrummet någorlunda rent, diskat kaffekoppar och sopat upp hundhår från golvet. Nu tar jag sakta men säkert itu med att damma hyllor och lite annat. Och rensa. Ibland känns det som om jag tar mindre och mindre plats. Jag förstår inte var alla saker kommer från. När jag rensar och slänger är det mina saker eller prylar från köket som ingen använder. Det som inte är mitt vågar jag mig inte på. Det ligger det en massa "skrot" överallt. Hur mycket sladdar och telefonladdare kan det finnas i ett hem? Ändå är det bara två som används. Kan jag bara slänga eller kommer "någon" att efterlysa dem efter ett tag? Det är bara inomhus som jag rensar. Utomhus, i trapphuset och garaget är det fullt med saker. Ja, det är maken som samlar på "bra att ha saker". I och för sig har han hittat en massa stolar i soporna som kommer att renoveras i vinter. Bra att ha i restaurangen. Men, han hittar en massa annat också som står i garaget. Jag har slutat att köpa saker till hemmet. Nästan. Nya lakan och täcken skulle behövas men det är ingen ide eftersom vår hund tuggar sönder det mesta. Hur gör man för att få henne att sluta med det? Soporna får jag plocka undan på kvällen för hon tuggar på mjölkförpackningar och allt möjligt. Hon öppnar skåpsdörren där soporna är och tar det hon vill ha. Makens strumpor bara försvinner under natten. Ändå köper jag tuggben till henne och i somras steriliserade vi henne och veterinären sa att eventuellt kan hon i och med det även lugna sig när det gäller sådana hyss. Har ni några tips? Det är bara under natten när vi sover som det händer så vi kan inte ta henne på bar gärning och "bestraffa".

Ha en bra söndag!

2 kommentarer:

  1. Hej Anita, läste din blogg då jag nu befinner mig på Kreta i Chania. Vad jag har förstått så är det stor helgdag här idag och jag undrar om du vet något specifikt firande inne i Chania. Tacksam för svar.
    Mvh Ylva

    SvaraRadera
    Svar
    1. Oj, ja nu är nationaldagen slut så jag hoppas du hittade paraden :)

      Radera