torsdag 27 december 2018

Pinsamt värre...


Vi kom tillbaka till Chania 22 december på kvällen och vi hade redan bestämt att vi skulle gå och äta indisk mat dagen efter. Jag är verkligen glad att det inte är turistsäsong så att de inte lyckades lura dit en massa turister. Det skulle ha varit den värsta reklamen någonsin för Chania. Så, vad var det då? Jo, det finns ett "expo" och där skulle Royal Curry House Restaurant hålla en food street festival med indisk mat. Vi åkte dit.


Nu råkade det vara så att samtidigt i samma byggnad hölls något som hette Karamellfabriken. För det tog de ett inträde på 5 euro per person. Vi funderade lite grann, för det var ju indiska maten vi var intresserade av och inte någon karamellfabrik. Vi beslutade oss för att gå in ändå och det ångrade vi djupt. Den stora lokalen var i stort sett tom. Vid de olika "kioskerna" hade de dekorerat så som ni ser på bilderna. I ett litet tält visade de hur man kokar karamell. Vid ett "stånd" fick man smaka lite knäck???? Stenhårt och det var nog bara socker som fått koka alldeles för länge. Ingenting för mina tänder. Det var det. Pinsamt dåligt. Hur kunde de ta betalt för detta???


Vi letade snabbt upp den lilla vagnen med indisk mat. Det såg inte så väldigt inbjudande ut så vi beslöt oss för att ta två tallrikar bara. Priset var ok, 5 euro per person men efter att ha smakat förstod vi att det inte ens var värt detta. Maten var iskall, okryddad och hade antagligen stått där sen tidig morgon. Det var verkligen bortkastade pengar. Vi hade kunnat gjort något trevligare eller ätit något godare för pengarna. Det värsta av allt tycker jag är att det kändes bara så pinsamt för allt var verkligen under all kritik.

Var det någon av er som bor här i Chania som också åkte på samma blåsning?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar