lördag 26 maj 2018

Frestelser..


Godmorgon! Jag tänkte jag skulle börja lördagen med att fresta er med lite god mat. Först ut är tzatziki och vitlöksbröd. Varför inte äta en enkel lunch genom att dela på en grekisk sallad, min sons tzatziki som innehåller massor av vitlök och vårt goda vitlöksbröd?


Färsk grillad tonfisk har vi inte varje dag på menyn så när vi har det bör ni passa på. Den serveras med grillade grönsaker och potatis. Vill ni gärna ha denna rätt så kan ni också säga till en eller två dagar innan så fixar vi det.


En "mix fish platter" som serveras tillsammans med "xorta" och våran hemgjorda friterad potatis till säger vi att den är för 2 personer men den räcker lika väl till 3!


Dottern är restaurang Orexis egen konditor! Här är hennes efterrätt som är en stor chokladkaka med ganache på samt glass och grädde till!


Moussaka! Sonens specialområde. Den vegetariska varianten serveras i rund lergryta som jag vet att många föredrar. Den klassiska moussakan gör vi dock i långpanna för det är så man gör i de grekiska hemmen. Vi har fått massor av beröm för vår moussaka. (utom en gång då sonen lyckades med konststycket att glömma att "salta av" auberginerna och vi fick slänga hela formen då den var så salt att den inte gick att äta.)


Våra sallader är supergoda. Ovan ser ni en med grillad haloumi ost på.


Den här rätten ligger under "vegetarian main courses". Det är en haloumi burgare.

Vad ska ni äta idag?

5 kommentarer:

 1. Fantastiska matbilder! Ha en bra pingst!

  SvaraRadera
 2. Hej Anita! Allt ser fantastiskt gott ut���� Hälsn Marie

  SvaraRadera
 3. Hej Anita
  Kommer du att ha grillad tonfisk nästa helg 2-3 juni ?.
  Och chokladkaka med ganache på samt glass och grädde till !...

  SvaraRadera
 4. Hej Anita
  Kommer du att ha grillad tonfisk till helgen 2-3 maj ?.
  Sen en chokladkaka med ganache på samt glass och grädde till !.

  SvaraRadera
 5. Hej Igen Anita
  Menar såklart 2-3 JUNI !.

  SvaraRadera