söndag 27 maj 2018

De säger att det regnar


Enligt väderleksprognosen på min telefon regnar det just nu hos mig. Det gör det inte. Solen skiner. Igår regnade det också. Det gjorde det inte. Eftersom vi inte har någon vattentät markis över sidan och bakgården hade vi inte lagt på dukarna där. Det blev fullsatt och inte en regndroppe kom. Skönt, för annars hade vi fått ganska jobbigt med att bära in alla bord där gästerna satt plus att de inte heller hade fått plats inne. Idag ska det komma upp mot 40 mm regn. Vi hoppas det blir lika fel idag också.

Helt plötsligt har det blivit fullt upp att göra och det blir ingen tid över till att göra en del småsaker som vi har kvar och som vi har planerat att göra. Vi har dock "stängt av" vid köksutgången och gjort färdigt så att man kan sitta längre ner på sidan. Det fattas lite belysning och vi har inte gjort färdigt "svarta tavlan" där barnen kan roa sig med att rita. Igår hade vi ett sällskap med greker som satt kvar till runt 3 så det känns lite segt idag men snart ska vi iväg för att förbereda dagen på Orexi. Igår hade vi Giouvetsi som en extrarätt och den tog slut på nolltid så eventuellt blir det det idag också. Om vi får tag i slaktaren för allt kött är slut och det är söndag....

Ni vet väl att ni kan ha önskemål om rätter hos oss? Varje dag har vi något extra som inte står i menyn och det är bara bra om ni har önskemål eftersom fantasin tryter ibland. Lamm i ugn, pastitsio och kleftiko är rätter som vi har ibland och som inte står i menyn. "Xorta" har vi alltid på menyn så ni vet, eftersom det är det perfekta tillbehöret till fisk. Visst ja, fisk har vi heller inte i menyn men vi har nästan alltid färsk fisk från fiskhandlaren bredvid oss.

Ha en bra söndag!

1 kommentar: