torsdag 29 mars 2018

Välsmakande nyheter


I går testade vi lite nytt till lunchen! På första bilden ser ni en dakos men i alldeles ny tappning. Det är mer som en cheesecake. Botten är kretensiska skorpor blandade med olivolja, Det är tre olika ostar och mynta istället för bara mizithra och ovanpå är det rosenchutney. Jag tyckte den var supergod! Sedan har vi en typ av saganaki fast med fetaost och paneringen är med sesamfrön. Mums. Sist har vi en helt vanlig klassisk dakos som har fått ett litet annat utseende.
Smaklig Måltid!

I går öppnade sig himlen och det vräkte ner regn. Nu på morgonen regnar det igen. Det är bra, för det behövs verkligen regn eftersom det inte har regnat nästan något alls i vinter. Från helgen och framåt lovas det dock bara sol och över 20 grader!

4 kommentarer:

 1. Oj vad gott detta ser ut! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är det också :) Speciellt den dakos/cheesecaken är underbar!

   Radera
 2. Hej! Läste ditt inlägg angående den dyra elen i grekland..
  Jag ska bo hos en vän i Kreta denna sommar och börja nu undra.. Jag brukar ta ganska långa duschar, och tänkte även att jag skulle stå för maten oftast men nu börjar jag undra om det är en dum idé och stå o laga mat och höja elräkningen..
  Finns det något jag borde tänka på? Bor i lägenhet i Sverige så har aldrig behövt tänka på sådant tidigare..
  Var där i vintras och fick duscha i iskallt vatten i två dagar, kanske tog slut på deras varmvatten dagarna innan ?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det bästa du kan göra är väl att prata med din vän och komma överens om vad du ska stå för. Om vännen har solfångare för varmvatten brukar det aldrig vara problem med varmvatten på sommaren. Fast det är väl kanske inte riktigt schysst om du duschar så länge att varmvattnet tar slut och vännen får duscha kallt pga dig :)

   Radera