onsdag 28 mars 2018

Off-season turister


Vi gjorde en riktig rivstart i restaurangen. Vi började lördagen med att ha ett stort sällskap greker för födelsedagslunch och på kvällen blev det ett till sällskap som också firade födelsedag. På söndagen som var en av Greklands nationaldagar är det ju tradition att äta fisk. Vi hade i stort sett fullsatt med greker som hittade till oss för att äta "bakaljaros" som faktiskt är norsk insaltad och torkad torsk! Jag har ingen aning om varför det är tradition att äta just den fisken. Maken sa att förr i tiden var det den billigaste fisken man kunde hitta och det var det man hade råd att äta. Man har den i vatten några dagar innan man lagar till den för att salta ur den. Sedan friteras den och serveras med vitlöksdipen Skordalia.

Sedan har det rullat på i restaurangen och det dyker upp en salig blandning av off-season turister! Vi har haft både ryssar, polacker, svenskar, danskar, norrmän, portugiser och engelsmän. Eftersom jag är så nyfiken av mig så har jag ju förstås frågat alla var de bor eftersom inga hotell har öppnat ännu. De flesta har bokat lägenhet eller villa privat genom Airbnb eller små lägenhetshotell genom booking. När det gäller de övriga hotellen verkar det som om några kommer att öppna till helgen. Det är ju fortfarande tidigt, men det kan vara att påsken också är ganska tidig och troligtvis kommer det även lite turistande greker för att fira påsk här på Kreta.


Vår Mix grill fortsätter att göra succé och tycker ni om kött får ni verkligen ert lystmäte stillat. På tallriken finns förutom kött i alla dess former både tzatziki, friterad potatis (vår egna förstås) och pitabröd så ni behöver inte beställa in nåt mer - om ni inte vill börja med en sallad förstås. I år använder vi ett nytt recept för våra zucchini-bollar. Förra året höll vi på nästan hela säsongen för att hitta det rätta. Ibland experimenterade sonen och ibland maken så det var lite variation på både smak och konsistens. Men som sagt nu har vi hittat det perfekta receptet! Och de är supergoda!!

3 kommentarer:

 1. Nu blev jag hungrig :). Ser verkligen fram emot att få komma och hälsa på er igen, då blir det garanterat en Mix grill och ett par Charma. Glad Påsk till er från oss. kram Björn å Lollo

  SvaraRadera
  Svar
  1. I dag ska vi göra test på ännu en rätt som jag tror kommer att falla dig smaken :) Kramar till er också. Förresten, har ni påsk NU i helgen i Sverige? Här är påskdagen den 8 april.

   Radera
  2. Vi ska nog försöka klara av dom flesta av era rätter i sommar, Lollo kör dom vegetariska och jag tar resten :). Japp vi har påskhelg nu till helgen, får bli en påsk-raki efter maten.

   Radera