fredag 17 november 2017

Hemligheter

Det byggs en väg. Asfalten ska vara ett visst antal cm tjock. Den görs ett visst antal cm tjock av det företag som har lämnat in offert hos länsstyrelsen. Den görs ett visst antal cm tjock på de ställen där länsstyrelsens kontrollant kommer att göra sin kontroll. Övriga bitar av vägen görs flera centimetrar tunnare än vad den ska vara. Där är det ingen som mäter. De centimetrar som man "vinner" i asfalt delas lika mellan....ja, vilka...

Nu vet jag inte exakt hur blandningen ska vara när man lägger vägar, men de "bilar" som används har ej lika blandningar. Den där kontroll kommer att göra har den exakta blandningen. De övriga har en annan billigare blandning. Vinsten delas lika mellan.....ja, vilka.

Är det svaret på varför vägarna är så dåliga här? Vinstpengarna har kanske gått till att bygga ett stort hotell. Kanske någon ska kolla upp vilken yrkesgrupp som har byggt olika hotell? Kan det vara så att det är företag som även lägger vägar åt kommun eller länet?

Jag vet inte hur mycket sanning det ligger i detta och om det är sant får vi väl ändå hoppas att det är slut med dessa tilltag nu, eller är det inte?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar