lördag 18 november 2017

Felräknat


I förrgår bakade dottern och jag lussebullar och vi gjorde även en pepparkaksdeg. Eftersom vi älskar lussebullar gjorde vi en dubbel sats av dem. I går tog vi fram pepparkaksdegen för att baka ut kakorna. Jäklar vad hård degen var. Kunde det vara för att kylen i restaurangen är för kall? Vi lät degen vara i rumstemperatur ett tag och vi knådade och försökte göra degen mjuk. Det gick inte att baka ut den för degen bara liksom sprack. Ups....nu kom jag på. Lussebullarna - dubbel sats. Pepparkakorna - enkel sats, men det var jag som hällde i mjölet och jag tog nog dubbelt mot vad det stod i receptet. Inte riktigt dubbelt för jag såg ju att degen blev tjockare än vad den brukar vara. Det gick alltså inte att baka ut dem så vi fick göra rullar och skära ut med kniv. Det gick att äta dem. Dottern blev förstås lite ledsen för hon ville ju ha pepparkaksgubbar och dekorera. Nu fick det bli dessa istället. De går att äta!

Äntligen har vi bestämt definitivt öppettiderna för vintern! Det får bli fredag och lördag hela dagen och kvällen. Söndag - för lunch och så länge kunderna sitter kvar. Vi kommer att hålla stängt Måndag t o m torsdag. Maken måste ha tid till att plocka oliver annars blir ni utan vår olivolja nästa år. I och för sig kanske ni blir det ändå ifall riksdagens förslag går igenom. Olivoljan på borden måste vara i plomberade engångsflaskor som det står producentens namn på. Tillbaka till öppettiderna: Vi kommer att fortsätta serva fiskaffären tisdag, onsdag, torsdag så troligtvis kommer sonen att vara i restaurangen några timmar dessa dagar för att fritera och grilla fisk, men vi kommer inte att ha officiellt öppet. På fredagarna bestämmer vi oss för vad vi ska ha för mat över helgen så det kommer inte alltid att vara en standardmeny men det kommer att vara lammkotletter och fläskkotletter som grekerna gärna äter, lite orektika (förrätter) sallader och lite annat, troligtvis lagad mat som lamm eller kyckling i ugnen.

Hoppas ni har en bra helg!!


4 kommentarer:

 1. Hej Anita! Din matsedel låter helt perfekt och vilken tur att ni kunde använda pepparkaksdegen i alla fall och rädda dem.
  jag antar att det inte finns många ställen som man kan få lussebullar på så alla svenskar i närheten borde invadera er.
  Ha en bra helg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Grekerna uppskattade också pepparkakorna :)

   Radera
 2. Vad synd med pepparkaksdegen, men känner igen mig väldigt väl. Har gjort samma misstag.
  Lycka till med restaurangen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, det är inte bara jag som klantar mig på det viset alltså!

   Radera