lördag 6 maj 2017

Nya på marknaden...


Den där skylten är verkligen ett kapitel för sig. Vi fick "ärva" skylten av en kompis som förut hade en "sportsbar". Den är i massivt trä och han hade fått namnet på sitt ställe "karvat" (heter det så?) På den andra sidan försökte jag göra samma sak fast med vårt namn. Det gick inte så bra. Trots sonens olika verktyg för att karva i trä gick det inte alls. Nästa försök. Jag målad skylten i grön färg som jag hade kvar från stolarna. (efter att ha spacklat det urkarvade) Så dags att skriva med svart färg. Det är väl ingen konst tänkte jag som ibland tror att jag klarar det mesta. Det gick bra en stund men sen blev det fläckar med färg som föll från penseln. Äsch tänkte jag och började stänka färg över hela. Modern konst. Nja, det blev inte så bra. Så målade jag den svart. Fiskhandlaren och jag hade en superbra ide att forma bokstäver av olivkvistar. Jag spraymålade dem i grönt och gult. Supersnyggt. Sedan var det några sådana "som vet bäst" som påpekade att bladen i varje fall skulle ramla av bokstäverna inom kort. Pust. Vad gör jag nu? Graffiti, tänkte jag och spraymålade namnet i grönt. Blev inte så bra. På med svart färg igen. Sedan dök fiskhandlarens bror från Aten upp. Lämpligt nog hade han lite ideer. Han tog skylten med sig. Fick fria händer. Dagen efter såg den ut såhär!!! Orexi med rep. Restaurang målat med vår väggfärg. Fiskhandlaren hade som tur var lite gamla köksattiraljer som fick pryda skylten. Jag är nöjd!

Jag vågar nog säga att jag har snyggaste skylten av alla restauranger i Kato Daratso. Kanske av alla restauranger i Agia Apostoli också.

Ni som besöker oss och är nöjda med maten får gärna skriva kommentar på till exempel tripadvisor. Jag tror att många som letar till exempel restauranger i Chania kollar där innan de bestämmer sig var de ska äta. Eftersom vi är nya så har vi inte hunnit fått några kommentarer ännu.

Ha det gott! Hälsningar från ett varmt men lite blåsigt Chania!

12 kommentarer:

 1. Det skall vi göra.har många läsare.

  SvaraRadera
 2. Skylten blev jättefin! Hoppas jag kommer till Kreta och får gästa er taverna.

  SvaraRadera
 3. Skylten blev verkligen fin.

  SvaraRadera
 4. Putsa silvret för man vet aldrig när "petit chef" poppar upp!;)

  SvaraRadera
 5. Min bror och svägerska kommer ner till Agii Apostoli i augusti och dom vill veta var er restaurang ligger. Kan du göra en vägbeskrivning? Snygg skylt! Lycka till med er restaurang 😊 /
  Anne-Lie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om de söker på restaurant orexi på google maps ska det gå att hitta. Även på fb-sidan finns nu en länk med karta.

   Radera