söndag 7 maj 2017

Fula fiskar


Här grillas och friteras det fiskar på löpande band. Jag har berättat förut om vårt samarbete med fiskaffären. Ryktet börjar sprida sig och många greker köper med sig färdiggrillade fiskar hem. En stammis nere på stranden får sin fisk levererad dit!

Det känns ganska kul att vi har blivit en fiskrestaurang utan att det var vår plan. Det är många gånger jag har fått frågan från turister - var de ska äta bra fisk. Som vanligt rekommenderade jag fiskrestauranger i Nea Chora men eftersom det är riktigt dyrt med fisk så finns nu ett billigare alternativ! Ni köper er fisk i fiskaffären. För en kostnad grillar eller friterar vi den och sedan sitter ni hos oss och äter den! Beställ lite gott vin, en sallad och kanske friterad potatis till. Har ni ätit "marides"? Det är småfiskar som friteras hela utan att man rensar dem och sedan äter man dem som de är med huvud, ben och allt.

Fiskrestaurang i Kato Daratso? Ja, restaurang Orexi. Fiskrestauranger i Agia Apostoli? Nej, men gångavstånd till oss. Fisktaverna i Chrissi Akti? Nej, men gångavstånd till oss. Välkomna!!


13 kommentarer:

 1. Vad kul att det blivit mycket fisk hos er! Vi älskar fisk :)

  SvaraRadera
 2. Vilken fantastisk bra ide med fiskrätter! Jag tror att det bara är i Nea Chora samt hos er man verkligen kan få riktigt färsk fisk i Chania-området.
  En annan ide kan vara att ni har en grill som era kunder kan grilla sin egen köttbit, naturligtvis kött från er. Min man skulle vilja ha det så, då han vill ha well, well, well done.

  På Water Edge i Paleochora kommer kunder (greker) med sin egen gryta eller annat som värms i ugn, på spisen eller i braskaminen. Gratis. Men man får inkomster av att dom köper olika såser och sallader, potatis, raki, ouzo och vin. Man kommer dock aldrig med fisk eller bläckfisk, då ägaren Haris även är fiskare. Den mest färska fisken i hela Paleochora finns hos honom.

  Birgitta i Umeå.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tyvärr är det alldeles för riskabelt. Skulle kontroll från skatteverket komma när din make steker sin köttbit är böterna 10000 euro. Då tror de att jag har anställt honom svart...nya tider, vet du.

   Radera
 3. Fin blogg du har.Skal prøve å få spist hos dere i juni.Ser du legger ut litt på f.b. Kreta Sverige ,det fins en del norske f.b sider også.Den skandinaviske klubb for Kreta, Platanias Crete og sikkert engelske og danske.Men det vet du kanskje.Prøver å lese meg opp på gresk mat.Vi ses i juni.
  Vigdis myklebust

  SvaraRadera
 4. Japp, de fiskarna har jag absolut ätit, på en liten bakgård uppe i bergen med ungefär tusen katter sittande i knäet.
  Vilken jättebra affärsidé ni fick där, Anita, att ta med egen fisk att grilla och så bra för fiskarfolket! Det är trist med reglerna från myndigheter men man får väl ta det onda med det goda. Vi tänkte oss till eran del av Kreta nästa år när vi firar silverbröllop, ska hålla koll på din blogg ännu mera noggrannt nu!
  Hälsningar från Solveig i Blekinge.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja tyvärr kommer alla nya regler att sakta men säkert ta bort allt det som "greklandsturister" uppskattar så mycket.

   Radera
 5. Vilken bra idé att ta med egen fisk! Jag gillar verkligen restauranger som satsar på fisk. Det är inte alltid lika lätt att få till bra hemma. :)

  Min ena syster med familj kommer till era trakter i juli. Jag har tipsat om er!

  En fråga (för egen del och framtida besök): Har ni glutenfria alternativ också? Tänker på panering till fisken, bröd och pasta etc.

  SvaraRadera
 6. Tack för att du tipsar om oss! Angående glutenfritt så är det ju då grillad fisk som gäller. De friterade doppar i vanligt mjöl. Bröd som är helt glutenfritt är svårt att hitta här. Pasta kan vi däremot ordna bara vi vet om i förväg. Bra att du påminde mig, jag ska se till att köpa glutenfri pasta och ha här i restaurangen för de som är allergiska.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket för svaret! Då vet jag. Jättebra att ni tänker på att skaffa glutenfri pasta. I Sverige finns ju mycket glutenfritt mjöl att köpa också (för panering etc). Men jag förstår att det kan vara svårt på en restaurang att blanda när samma fritös används.

   Radera