fredag 5 maj 2017

Ett livstecken från mig!


Det blommar lite här och där i min trädgård. Ogräsen mår också bra. Det är meterhöga tistlar lite varstans. Ja, nu har vi haft vår restaurang öppen en hel vecka. Det är inte så mycket turister ännu men vi har haft en hel del greker som har ätit hos oss. Utan att det var planerat har vi inlett ett samarbete med fiskaffären som är bredvid oss. Man kan köpa sin fisk där och sedan grillar eller friterar vi den till ett bra pris. Det är ett mer ekonomiskt alternativ för er! Det blir inte lika mycket vinst för oss men vi riskerar heller aldrig att stå med gamla fiskar utan de är alltid färska! Det blir många timmar men vi turas om att gå hem att sova lite siesta så det går bra. När vi har fått in mer rutiner ska det nog också gå att göra ett schema så att jag och maken inte ska behöva slita ut oss helt. Sonen och dottern får trimmas in i jobbet lite mer så att de klarar sig själva här någon timme.


 Några bloggläsare har också varit och besökt oss och nu måste jag be er om en sak. När ni kommer hit för att äta måste ni tala om vilka ni är! Ni läsare känner ju liksom mig men jag känner faktiskt inte alla er!! Lova mig det!

Inget foto på någon syren? Nej, den har bestämt sig för att inte blomma i år... Vädret? Sol och värme. Alldeles lagom. Man varken fryser eller svettas.

4 kommentarer:

 1. Hej Anita !

  Till en kompis sa jag för några veckor sedan, att Orexi borde samarbeta med fiskaffären !
  det skulle vara bra för dem båda !...
  Och bra för kunderna som gillar färsk fisk !.(alla vinner på samarbetet)
  Riktigt roligt att det blev så !.
  Vilka öppettider kommer ni att ha i sommar ??.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Där ser man :) Öppettiderna kommer nog att vara från lunch (12.00 cirka) fram till sen natt. (00.00 kanske)

   Radera
 2. Hej! Jag är nyfiken på vädret på Kreta i månadsskiftet april/maj. Vi gillar när det är lagom varmt runt ca 23-26 grader kommer det upp i de temperaturerna då? Härlig blogg du har!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej och välkommen hit! (både till bloggen och Kreta!) När det gäller vädret april-maj är det jättesvårt att svara. Det kan vara de temperaturer som du nämner men man kan ha otur och det regnar också. Dagtid är det ofta dessa temperaturer men kvällstid kan det vara riktigt kyligt i april och oftast inte badväder. Kanske det är bättre att komma lite senare in i maj för att vara säkra på vädret. Men, som sagt, det är ofta det kan börja vara riktigt varmt och fint också.

   Radera