torsdag 13 april 2017

Typiskt grekiskt


Det här med att parkera....Varje dag ser man exempel på olika innovativa sätt att parkera. Detta foto är från när vi var i Aten en gång. En liten buss, parkerad nästan mitt i vägen. Mina barn har ett uttryck som de använder sig av när de ser personer parkera på supermarketens parkeringar fast utanför de vita sträcken. "osynlig" parkering. Finns det ingen parkeringsruta där man vill stanna så låtsas man bara helt enkelt att det finns. I går kväll var vi till ett ställe för att kolla tallrikar och diverse annat. Där var det såna, ni vet, sneda parkeringsfickor. ALLA var parkerade åt andra hållet. Alltså de var sneddade åt vänster men alla hade parkerat motsatt. Att ställa sig till hälften utanför parkeringsluckan är ett dagligt fenomen på alla supermarketar.

En dag skrattade vi så vi nästan kiknade och vi stannade faktiskt kvar några extra minuter för att se vad som skulle hända. Två rader av parkeringar. En bil kommer och gör sig helt på eget bevåg en tredje rad. Det fanns inte en chans att den mittre bilen skulle kunna komma ut. Detta hände innan vi gick in och handlade och just då la vi bara märke till det. Äsch hon hade väl bråttom och ville parkera så nära ingången som möjligt. Väl där inne såg vi att hon inte alls hade bråttom utan hon gick i lugn och ro och storshoppade. När vi kom ut hade ingen av de tre bilarna åkt. Med grekernas temperament kan man ju bara tänka sig vad som skulle hända om den mittre bilen kom ut och upptäckte att han var instängd. Felparkeraren hade dock tur för de kom ut samtidigt.

2 kommentarer:

  1. Svar
    1. ja, de skulle dela ut mer parkeringsböter än vad de gör! Det skulle kanske hjälpa till att lösa Greklands statsskulder!

      Radera