måndag 6 mars 2017

Vår i olivlundarna


Förra året upplevde jag årstidsväxlingarna i Sverige. Jag fick vara med om både när snön smälte, tussilago tittade fram, björkarnas explosion i grönt och högsommarens söta hallon.

I år är jag hemma på mitt älskade Kreta. Vårsolen lyser på olivlundarna och blomman oxalis tetraphylla färgar marken gul. Det kommer dock att komma många fler regn innan vi tinar upp. Vinterns fukt går har bitit sig fast i husen och många gånger är det nu varmare ute än inne.

Jag har också lärt mig att inte ta så mycket för givet. En av kotorna i ryggraden har placerat sig lite tokigt och det är därför jag har haft ont i knä och ben. Det kan ha uppkommit när jag ramlade en gång. Jag som har kunnat gå hur långt som helst, klättrat och tvättat våra fönster utvändigt utan att bekymra mig om att de är lite svårtillgängliga bland träd och buskar och lyft både tunga kartonger och möbler får nu inte lyfta något alls. Det är inget kul, men vad ska jag göra?

Som tur är betalar försäkringskassan ett antal gånger hos min fysioterapeut. Jag vet ju inte om de gångerna räcker och sen skriver de inte ut mer. Jag känner mig redan bättre efter lite diverse behandlingar med dry needling och annat, men jag måste ta det försiktigt och jag känner att jag bara kan gå kortare sträckor. Lyfta vågar jag inte alls och det är lika bra. Dessutom måste jag gå ner i vikt, men långsamt, för jag får inte förlora muskelmassa...

Njuta av våren ska jag i varje fall göra, även om jag vet att det kommer att komma mörka regniga dagar lite då och då.

5 kommentarer:

 1. JA, Oj..var rädd om ryggen. Du har bättre väder än här hemma i Kalmar i alla fall...snöblask nu på morgonen. Snöblandat regn faller ner just nu. detta VILL vi inte ha! Njut av Kretavåren!

  SvaraRadera
  Svar
  1. nej, jag förstår att ni vill ha vår också, den här tiden brukar ju vara den tråkigaste i Sverige.

   Radera
 2. Ann Nennesson6 mars 2017 09:28

  Låter underbart med vår, men va rädd om ryggen, vi har bara en!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ska jag vara, men det är mycket man ska tänka på som jag aldrig gjort förr. Jag blir t o m osäker när jag är på supermarketen om hur mycket jag vågar bära på.

   Radera
 3. Jeg anbefaler kiropraktor til ryggen din. Jeg går til kiropraktor for ustabil skive nederst i ryggen og har blitt mye bedre. Smertene i foten er borte og jeg går mye bedre. Dette er noe «svineri», så jeg håper at du snart blir bedre, lykke til. Savner Kreta. Astrid

  SvaraRadera