måndag 27 mars 2017

Vad kan nu detta vara?


Vad är nu detta? En röd sopstation? Vi har de gröna för vanliga sopor, de blå för papper, metall och plast samt de gula för glas. Denna nya röda står inte tillsammans med de vanliga sopstationerna. Denna är fotad utanför INKA eller ΣΥΝΚΑ som vår supermarket numer heter. Här lägger man i påsar med kläder och skor som man inte har användning för.

Enligt skylten ska det gå till folk som har behov av kläder och skor. Det är synd att det inte står på engelska på den för jag tycker att ni turister också kan lägga skor och kläder här som ni kan tänkas inte vilja ta med er hem.

Dessa ska tydligen ha placerats ut på ett flertal ställen här i Chania.

11 kommentarer:

 1. http://www.recycom.gr/cms/?page_id=139 ?

  SvaraRadera
  Svar
  1. http://www.recycom.gr/cms/?page_id=139, yes

   Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   Radera
 2. åh vad bra! måste hålla utkik i rethymnon. har ju två barn som växer ur drösvis med kläder regelbundet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. jag kikade snabbt på sajten nu och enligt den finns varken i chania eller Rethymnon, men här finns det ju så då bör det ju göra det hos er också.

   Radera
 3. Mycket bra!
  Här i Spanien vid våra hus ställer vi överblivna saker bredvid den stora soptunnan och det tar oftast inte mer än någon timma, omän det, förrän de är borta. Den spanska ekonomin är inte heller på topp och många behöver hjälp. Skulle sakerna inte vara borta, vilket väldigt sällan händer, kan man ju själv lägga de i soptunnan senare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kan man se här också att det står skor fint uppställda bredvid sopcontainern och vips så är de borta!

   Radera
 4. Så fint, da skal ta med meg noe i ferien! Astrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Javisst är det bra att de har organiserat klädinsamlingar på detta vis

   Radera
 5. Hej.står det säkert att det är välgörenhet? Här i Stockholm finns liknande kärl, men det går till någon som säljer dem på loppisar o marknader i världen. Och vart pengarna går är inte känt. Fördelen är att det är återanvändning i stället för att slänga,men det är någon bakom som vill tjäna pengar på detta och ingen välgörenhet,det kanske blir billigare för en fattig att köpa begagnat men om det är välgörenhet vete tusan.
  /Ylva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hmm, det står inte ordagrant och exakt var kläderna hamnar så vem vet, kanske du har rätt. Jag ska läsa mer noggrant på deras sida. Då kanske det är bättre att lämna till kyrkor etc och att ha detta bara som ett alternativ istället för att slänga i soporna.

   Radera