söndag 26 mars 2017

En skön dag


Vi hade en lugn och skön nationaldag. Maken tog sig ledigt från restaurangfix. Traditionsenligt för denna dag åt vi fisk hemma. Det blev "kolios" som jag tyvärr inte kan hitta en översättning på. Bredvid vår restaurang ligger en nyöppnad fiskaffär och troligtvis kommer vi att servera en del fisk också men det kommer att bli ruskigt svårt att översätta de rätterna till engelska!

Det var som en sommardag igår! Solen sken från en klarblå himmel och det var runt 20 grader ute. Vi drack vårt kaffe nere vid stranden där massor av folk hade samlats. En del badade men de flesta hade slagit sig ner vid strandfiket för en kaffe och för att njuta av dagen. 

Grattis till Edsbyn som tog hem guld i SM-bandy! Hade det inte varit Bollnäs som var motståndarna hade förstås alla Bollnäs-bor varit superglada för det guldet, men silver är inte tokigt det heller, så Grattis till Bollnäs för silver!!

9 kommentarer:

 1. Fy så mysigt med en restaurang i Grekland, var?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej trollet! Väster om Chania på Kreta

   Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   Radera
 2. Hej kollade på AD libris. Vet inte men den här boken kanske är något för dig.


  365 Fiskar
  av Antal Vida
  INBUNDEN, Svenska, 2013
  109 KR
  Lägg i kundvagn SPARA I ÖNSKELISTA
  Nyhet! Beställ innan 15.00 för leverans imorgon (27/3)
  Från regnbåge till nordsjösik och europeisk kumel till nyzeeländsk ål. 365 fiskar från hela världen presenteras här, var och en med kort informativ text och detaljerad färgteckning.. Ni lär er var fiskarna lever, hur dom lever och vad dom äter samt vilken storlek som är normal. Även en rad om den med fördel kokas, ungsbakas, grilla s eller steks. En självklar bok för alla som älskar fisk.

  SvaraRadera
 3. Hej, hittade just din blogg. Kul att läsa om ditt liv på Kreta, en ö som vi andra bara förknippar med sol och semester. Den fisk du skriver om, Kolios, är den samma som på svenska heter Makrill.
  Lycka till med restaurangen :)

  Kia

  SvaraRadera
 4. ett annat ämne,jag ock kompisen flyttar ner nästa år,synd att ni inte hyr ut rum,långtid,såg en del betongskellet i platanias som man undrar varför inte färdigställa lägenheter där och hyra ut,vi ska leta permanent boende när vi åker ned,nästa gåpng

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad spännande! Det finns massor av lgh som hyrs ut för långtidsboende så det ska ju inte vara några problem att hitta.

   Radera